Τα κομμάτια στο εσωκομματικό παζλ του ΠαΣοΚ τοποθετούνται. Με προσεκτικές κινήσεις που έγιναν προηγούμενες ημέρες και κάτω από άκρα μυστικότητα, ο Νίκος Ανδρουλάκης έκλεισε τις θέσεις και τους ρόλους που θα έχουν τα πρόσωπα κλειδιά. Συνθέτοντας με αυτό τον τρόπο την ομάδα κρούσης που θα έχει το ΠαΣοΚ σε Βουλή και κόμμα.

Όπως αποκάλυψε πρώτο το ΒΗΜΑ, στον Παύλο Γερουλάνο θα ανατεθεί αναβαθμισμένος ρόλος στην Κοινοβουλευτική ομάδα και στην Άννα Διαμαντοπούλου επιτελικός ρόλος στο κόμμα. Σύμφωνα με πληροφορίες Νίκος Ανδρουλάκης και Παύλος Γερουλάνος συναντήθηκαν την Κυριακή και συζήτησαν σε καλό κλίμα τις εξελίξεις στην παράταξη.

Στη συνάντηση που είχαν οι δύο άντρες, ο κ. Ανδρουλάκης πρότεινε στον κ. Γερουλάνο να γίνει πρώτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος. Να αποτελεί δηλαδή το πρώτο βιολί του ΠαΣοΚ στη Βουλή και να δίνει τις μάχες απέναντι στην κυβέρνηση εκπροσωπώντας την παράταξη. Ο κ. Γερουλάνος ωστόσο δεν έχει απαντήσει ακόμη. Όσον αφορά την κυρία Διαμαντόπουλου θεωρείται σίγουρο πως θα έχει επιτελική της θέση στο κόμμα.

Μία ακόμη αλλαγή που έχει κλειδώσει είναι αυτή του εκπροσώπου Τύπου. Ο Θανάσης Γλαβίνας θα αναβαθμιστεί παίρνοντας σημαντικό ρόλο στο κόμμα, ενώ στη θέση του πηγαίνει ο εργατολόγος και υποψήφιος Ευρωβουλευτής Κώστας Τσουκαλάς. Παράλληλα, θα υπάρξει διακριτός ρόλος για τον φέρελπι υποψήφιο ευρωβουλευτή Λευτέρη Καχριμάκη.

Στη θέση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα πάει ο βουλευτής Κέρκυρας Δημήτρης Μπιάνκης που θα αντικαταστήσει την Ευαγγελία Λιακούλη. Ο κ. Μπιάνκης είναι δικηγόρος στο επάγγελμα, διάγει την τρίτη συνεχόμενη κοινοβουλευτική του θητεία και θεωρείται από την ηγετική ομάδα ως ένα πρόσωπο που μπορεί να συνθέσει απόψεις και να διαχειριστεί το κοινοβουλευτικό έργο. Στη θέση του Απόστολου Πάνα που είναι αναπληρωτής γραμματέας Κοινοβουλευτής Ομάδας θα πάει ο βουλευτής Ιωαννίνων Ιωάννης Τσίμαρης. Παράλληλα αναβαθμισμένο ρόλο θα έχει και ο Παύλος Χρηστίδης, ενώ θέση κομβικής σημασίας θα έχει και ο Δημήτρης Μάντζος.

Παράλληλα αναμένεται να ανακοινωθεί και το Πολιτικό Κέντρο. Ένα όργανο που θα έχει το πολύ εννέα μέλη και σε αυτό θα είναι και οι συνυποψήφιοι του Νίκου Ανδρουλάκη. Σε αυτό το νέο κέντρο αποφάσεων θα είναι και ο Χάρης Δούκας με τον οποίο εκκρεμεί μία επικοινωνία με ασφαλείς πληροφορίες να κάνουν λόγο πως οι δύο άντρες θα μιλήσουν τη Δευτέρα το πρωί. Επίσης θα είναι και Παύλος Γερουλάνος, αλλά και η Άννα Διαμαντοπούλου. Υψηλόβαθμο και ιστορικό κομματικό στέλεχος τόνισε στο βήμα πως «με αυτή την κίνηση ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ στέλνει μήνυμα πως πρέπει να είναι όλοι στην πρώτη γραμμή» και συνέχισε επισημαίνοντας πως «πρέπει όλοι να είναι σε διάταξη και καμία μάχη να μην είναι χαμένη. Τους βάζει όλους σε θέσεις κλειδιά, δειχνοντας με αυτή του την κίνηση πως το ΠαΣοΚ θα προχωρήσει συντεταγμένα και ενωμένο την επόμενη ημέρα. Από αύριο μοναδικός αντίπαλος είναι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι πολίτες» κατέληξε.

Επιπρόσθετα εκκρεμεί και η δημοσίευση της σύνθεσης της σκιώδους κυβέρνησης. Κάθε βουλευτής θα αναλάβει το δικό του χαρτοφυλάκιο, προκειμένου να ελέγχει, να ρωτά, να αξιολογεί και να αξιολογείται και ο ίδιος από τον Νίκο Ανδρουλάκη. Οι εντολές του προέδρου του ΠαΣοΚ είναι σύμφωνα με τους συνεργάτες του «σκληρό μαρκάρισμα σε κάθε υπουργό και συνεργασία μεταξύ των στελεχών για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».