Φώφη Γεννηματά: Μνημόσυνο για τα 3 χρόνια από τον θάνατό της [Βίντεο, Εικόνες]

Μνημόσυνο για τη συμπλήρωση τριών ετών από τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά τελέστηκε στο Α' Νεκροταφείο σήμερα Κυριακή 20 Οκτωβρίου - Παρόντες ο σύζυγος, τα παιδιά της και το όλον ΠαΣοΚ - Η δήλωση Ανδρουλάκη

Τρία χρόνια πέρασαν από τον θάνατο της προέδρου του ΠαΣοΚ, Φώφης Γεννηματά.

Σήμερα Κυριακή 20 Οκτωβρίου, τελέστηκε μνημόσυνο για τα τρία χρόνια στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Ποιοι έδωσαν το «παρών» στο μνημόσυνο για τα 3 χρόνια από το θάνατο της Φ. Γεννηματά

Παρόντες ήταν ο σύζυγος της Φ. Γεννηματά Ανδρέας Τσούνης και τα παιδιά της, το όλον ΠαΣοΚ με επικεφαλής τον πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη, ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Σπυρόπουλος, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο Χάρης Δούκας, που χθες παντρεύτηκε στη Θήβα, η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Παύλος Γερουλάνος, ο Θανάσης Γλαβίνας, Παναγιώτης Δουδωνής, Δημήτρης Μάντζος, Παύλος Χρηστίδης, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο Χρήστος Πρωτόπαππας, ο Κώστας Γείτονας ο Δημήτρης Ρέππας και ο Σωκράτης Φάμελλος από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η δήλωση Ανδρουλάκη

«Τρία χρόνια πέρασαν, όμως η αστείρευτη δύναμη και η αισιοδοξία της Φώφης Γεννηματά είναι βαθιά χαραγμένες στη μνήμη μας. Πιστεύω ότι οι προσπάθειες μας θα δικαιώσουν και τον δικό της μεγάλο αγώνα, στα πιο κρίσιμα για την πολιτική επιβίωση της παράταξής μας χρόνια».

«Η Φώφη κράτησε όρθιο το ΠαΣοΚ στα πέτρινα χρόνια»

«Η Φώφη Γεννηματά ήταν η γυναίκα εκείνη που κράτησε όρθια την παράταξη στα δύσκολα πέτρινα χρόνια, την ένωσε και προσέφερε πάρα πολλά στο να κρατηθεί το ΠαΣοΚ ζωντανό και σήμερα να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία» ανέφερε στο ΒΗΜΑ υψηλόβαθμο στέλεχος του ΠαΣοΚ.

Ο αγώνας για την πρόληψη του καρκίνου

Παράλληλα, κανείς δεν ξέχασε τη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο και τον αγώνα για την πρόληψή του.

Υπενθυμίζεται ότι η Φώφη Γεννηματά είχε διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού το 2008. Δεκατρία χρόνια μετά, στις 11 Οκτωβρίου του 2021 η νόσος παρουσίασε υποτροπή και εισήχθη στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», αφού πρώτα είχε αποσυρθεί από την κούρσα για τη διεκδίκηση της ηγεσίας του κόμματος. Μόλις δυο εβδομάδες αργότερα, στις 25 Οκτωβρίου, και ενώ ένα εικοσιτετράωρο νωρίτερα είχε πέσει σε ηπατικό κώμα, άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο.

Η κηδεία της Φώφης Γεννηματά τελέστηκε στις 27 Οκτωβρίου του 2021, με τιμές εν ενεργεία υπουργού και ενταφιάστηκε στον τάφο της οικογένειας Γεννηματά, στο Α’ Νεκροταφείο.

Δείτε εικόνες

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.