Ο Liam Payne και οι One Direction δεν είναι απλά μουσική

Ο Liam Payne και οι One Direction διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στη μουσική βιομηχανία τη δεκαετία του 2010 - Τα φώτα της δημοσιότητας και οι δαίμονες του 31χρονου τραγουδιστή.

Πριν μερικές μέρες, ο Liam Payne, πρώην μέλος των «One Direction», έφυγε από τη ζωή πέφτοντας από το μπαλκόνι του ξενοδοχείου όπου διέμενε στην Αργεντινή. Σχεδόν αμέσως πλήθος κόσμου, κυρίως νεαρών γυναικών, μαζεύεται στο σημείο ενώ τα social media και τα ΜΜΕ κατακλύζονται από εικόνες της ζωής του και ιστορίες για την καλλιτεχνική του πορεία.

Ο Liam Payne δεν ήταν απλώς ένας νέος άνθρωπος που πέθανε άδοξα και ξαφνικά ούτε απλά ένας καλλιτέχνης διεθνούς φήμης. Ήταν πολλά παραπάνω όπως και το συγκρότημα «One Direction» από το οποίο αναδείχθηκε.

Ποιοι είναι οι «One Direction»

Οι «One Direction» ήταν ένα συγκρότημα το οποίο εμφανίστηκε τη δεκαετία του 2010 στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η σύσταση του συγκροτήματος προέκυψε κατά μία έννοια τυχαία. Τα πέντε μέλη του, συγκεκριμένα ο Harry Styles, ο Zayn Malik, ο Liam Payne, ο Niall Horan και ο Louis Tomlinson, πήγαν ξεχωριστά στο βρετανικό «X-Factor», για να διαγωνιστούν.

Εκεί ο μουσικός παραγωγός Simon Cowell τους προτρέπει να ενωθούν και να διαγωνιστούν από κοινού ως συγκρότημα, γεγονός το οποίο τους οδήγησε στην τρίτη θέση στον τελικό του διαγωνισμού και τους ώθησε να υπογράψουν το πρώτο τους δισκογραφικό συμβόλαιο στην εταιρία του παραγωγού. Κάπως έτσι ξεκινάει το όνειρο που για κάποιους μετέπειτα έγινε ένας ατελείωτος εφιάλτης.

Οι «One Direction» δένονται, γίνονται φίλοι, πέραν από συνεργάτες, και σταδιακά βλέπουν τις ζωές τους και την καριέρα τους να απογειώνεται. Αφού κατακτούν το βρετανικό κοινό, περνάνε στο διεθνές star system. Μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αρχίζουν να αποκτούν θαυμαστές σε όλον τον κόσμο. Το κοινό σε κάθε τους εμφάνιση τους αποθεώνει και τους κυνηγάει.

Οι θαυμάστριές τους τούς ακολουθούν παντού και πάντα. Αποκτούν μέχρι και όνομα, αποκαλούνται «Directioners». Βέβαια, δεν είναι οι μόνοι που έχουν ένα φανατικό κοινό. Ταυτόχρονα, στην παγκόσμια μουσική βιομηχανία κάνει το ντεμπούτο του και ο Justin Bieber, αλλά και άλλο ένα Αμερικάνικο συγκρότημα οι «Big Time Rush». Οι έφηβες χωρίζονται σε φαν των «One Direction», «Beliebers» και «Rushers». Δεν είναι λίγα τα περιστατικά φανατισμού μεταξύ των ομάδων που δημιουργήθηκαν έντονες καταστάσεις και καυγάδες μεταξύ τους.

Σταδιακά, ο Justin Bieber αλλά και τα δύο συγκροτήματα αρχίζουν μετά από μία πενταετία να χάνουν την αίγλη τους. Τα φώτα της δημοσιότητας απομακρύνονται από τους «One Direction» – αλλά και τους υπόλοιπους- και εμφανίζονται νέοι αστέρες. Όμως, για κάποιους τα απόνερά της κατάστασης αυτής είναι «πληγές ανοιχτές». Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί και ο Liam Payne.

Οι «δαίμονες» του Liam Payne

Το 2015, ο Zayn Malik αποφασίζει να αποχωρήσει από τους «One Direction» και να ακολουθήσει μία σόλο καριέρα. Μετά την αποχώρησή του οι Harry Styles, Liam Payne, Niall Horan και Louis Tomlinson συνεχίζουν ως συγκρότημα, παρά την απώλεια του φίλου τους. Το γεγονός, βέβαια τους έχει επηρεάσει και ακολουθούν εσωτερικές συγκρούσεις, οι οποίες γρήγορα γίνονται αντιληπτές από τον Τύπο.

Δεν περνάει πολύς καιρός και το 2016, οι «One Direction» αποτελούν παρελθόν. Ο καθένας από τους τραγουδιστές ακολουθεί το δικό του δρόμο στη μουσική βιομηχανία. Όμως, όπως γίνεται συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις, ένας ή δύο είναι αυτοί που ξεχωρίζουν και σημειώνουν επιτυχία. Παρόλα αυτά, τα μέλη του συγκροτήματος προσπαθούν να μη δείχνουν δημοσίως τον όποιο ανταγωνισμό. Κάποιοι, ωστόσο έχουν να λύσουν τα δικά τους προβλήματα, δεν ασχολούνται με αυτές τις «κόντρες».

Ο Liam Payne έχει μιλήσει δημόσια για τους εθισμούς του. Ειδικότερα, ο νεαρός τραγουδιστής από την εποχή της «μεγάλης δόξας» άρχισε να εθίζεται με το αλκοόλ. Ο ίδιος είχε παραδεχθεί πως πριν από τις συναυλίες συνήθιζε να κλειδώνεται στα δωμάτια των ξενοδοχείων και να καταναλώνει τα ποτά από τα μίνι μπαρ.

Την ίδια στιγμή, ο Liam Payne έδινε ακόμα μία μάχη. Πάλευε με αυτοκτονικό ιδεασμό, μία διαδικασία σκέψεων που σκεφτόταν έντονα την αυτοκτονία.

Το 2023, ο 30χρονος τότε καλλιτέχνης  νοσηλεύτηκε με μόλυνση στα νεφρά. Κατόπιν, δήλωσε πως ήταν νηφάλιος για έξι μήνες, καθώς είχε βρεθεί σε κέντρο αποτοξίνωσης.

Ο θάνατος του Liam Payne

Ο Liam Payne πέθανε στα 31 του έτη, πέφτοντας από το μπαλκόνι του τρίτου ορόφου, σε ξενοδοχείο, όπου διέμενε στο Μπουένος Άιρες, στις 16 Οκτωβρίου του 2024. Οι Αρχές διερευνούν αν ο θάνατος του ήταν ατύχημα ή αυτοκτονία, καθώς υπάρχουν ενδείξεις πως ο τραγουδιστής είχε «κυλήσει» ξανά στα πάθη του.

Σαφέστερα, από φωτογραφίες και μαρτυρίες που διέρρευσαν στον Τύπο, ο 31χρονος φέρεται να είχε αναστατώσει τους ενοίκους και το προσωπικό του ξενοδοχείου, καθώς υπό την επήρεια ουσιών είχε προκαλέσει  φθορές στο δωμάτιό του. Ενώ οι αρμόδιοι με το παρελθόν του δεν μπορούν να αποκλείσουν το ενδεχόμενο να έβαλε μόνος του τέλος στη ζωή του.

Παρόλα αυτά, αμέσως, οι άλλοτε «Directioners» μαθαίνοντας την τραγική είδηση, αρχίζουν να θρηνούν τον αγαπημένο τους καλλιτέχνη που έφυγε από τη ζωή με τόσο άδοξο τρόπο.

Κοπέλες από την Αργεντινή μαζεύονται στο σημείο που ο αγαπημένος τους σταρ άφησε την τελευταία του πνοή. Άλλες με ένα λουλούδι, άλλες με μία φωτογραφία και άλλες με ένα γράμμα «λένε» με το δικό τους τρόπο το τελευταίο αντίο.

Μιλώντας αρκετές από τις θαυμάστριες του Liam Payne στις τηλεοπτικές κάμερες που βρίσκονται στο σημείο, εξηγούν πως μαζί με τον τραγουδιστή νιώθουν ότι έφυγε και ένα κομμάτι από την εφηβική τους ηλικία. Οι γυναίκες καθώς περιγράφουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους είναι γεμάτες με δάκρυα στα μάτια.

Ο θάνατος του τραγουδιστή προκάλεσε συγκίνηση παγκοσμίως, ενώ πολλοί celebrities έσπευσαν να τον αποχαιρετήσουν με το δικό τους τρόπο, όπως οι πρώην συνεργάτες του, οι «One Direction».

Το μήνυμα του Niall Horan

Ο Niall Horan έγραψε για τον Liam Payne ότι είναι πολύ λυπημένος με αυτό που συνέβη, ωστόσο νιώθει τυχερός που τον είδε πρόσφατα.

Υπενθυμίζεται πως ο αδικοχαμένος 31χρονος καλλιτέχνης είχε επισκεφθεί την Αργεντινή για να παρακολουθήσει τη συναυλία του φίλου του.

Παράλληλα, σημειώνει στο μήνυμά του πως «δυστυχώς δεν ήξερα ότι αφού τον αποχαιρετούσα και τον αγκάλιαζα εκείνο το βράδυ, θα τον αποχαιρετούσα για πάντα. Είναι αποκαρδιωτικό».

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις χαρούμενες στιγμές που ζήσανε μαζί, αλλά και στις αναμνήσεις που δημιούργησαν.

«Όλα τα γέλια που κάναμε όλα αυτά τα χρόνια, μερικές φορές για τα πιο απλά πράγματα, έρχονται στο μυαλό μέσα από τη θλίψη. Ήταν ο πιο φωτεινός σε κάθε δωμάτιο και πάντα έκανε τους πάντες να νιώθουν ευτυχισμένοι και ασφαλείς. Πρέπει να πραγματοποιήσουμε τα πιο τρελά μας όνειρα μαζί και θα θυμάμαι κάθε στιγμή που ζήσαμε για πάντα. Ο δεσμός και η φιλία που είχαμε δεν συμβαίνει συχνά σε μια ζωή», τόνισε.

Το «Αντίο» του Louis Tomlinson

Ο Louis Tomlinson έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram για την απώλεια του Liam Payne.

«Είμαι πολύ συντετριμμένος που το γράφω αυτό, αλλά χθες έχασα έναν αδελφό. Ο Liam ήταν κάποιος που θαύμαζα καθημερινά, μια τόσο θετική, αστεία και ευγενική ψυχή.

Συνάντησα για πρώτη φορά τον Liam όταν ήταν 16 ετών και εγώ 18, εντυπωσιάστηκα αμέσως από τη φωνή του, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι όσο περνούσε ο καιρός είχα την ευκαιρία να δω τον ευγενικό αδελφό που λαχταρούσα όλη μου τη ζωή.

Ο Liam ήταν ένας απίστευτος συνθέτης τραγουδιών με μεγάλη αίσθηση της μελωδίας, συχνά μιλούσαμε για να ξαναμπούμε στο στούντιο μαζί για να προσπαθήσουμε να αναδημιουργήσουμε τη χημεία του συνθέτη που είχαμε δημιουργήσει στο συγκρότημα.

Και για την ιστορία, ο Liam ήταν κατά τη γνώμη μου το πιο ζωτικό κομμάτι των One Direction. Η εμπειρία του από νεαρή ηλικία, η τέλεια χροιά του, η σκηνική του παρουσία, το ταλέντο του στο γράψιμο. Ο κατάλογος συνεχίζεται. Σε ευχαριστούμε που μας διαμόρφωσες Liam.

«Πόσο καταπληκτικός ήταν ο μπαμπάς του»

Ένα μήνυμα για σένα Liam, αν ακούς,

Αισθάνομαι πολύ τυχερός που σε είχα στη ζωή μου, αλλά πραγματικά παλεύω με την ιδέα του αποχαιρετισμού. Είμαι τόσο ευγνώμων που ήρθαμε ακόμα πιο κοντά μετά το συγκρότημα, μιλώντας στο τηλέφωνο για ώρες , αναπολώντας όλες τις χιλιάδες καταπληκτικές αναμνήσεις που είχαμε μαζί είναι μια πολυτέλεια που πίστευα ότι θα έχω μαζί σου για μια ζωή. Θα μου άρεσε πολύ να μοιραστώ ξανά τη σκηνή μαζί σου, αλλά δεν ήταν γραφτό.

Θέλω να ξέρεις ότι αν με χρειαστεί ποτέ ο Αρκούδος θα είμαι ο θείος που χρειάζεται στη ζωή του και θα του λέω ιστορίες για το πόσο καταπληκτικός ήταν ο μπαμπάς του.

Μακάρι να είχα την ευκαιρία να σε αποχαιρετήσω και να σου πω άλλη μια φορά πόσο πολύ σε αγαπούσα.

Payno, αγόρι μου, ένας από τους καλύτερους φίλους μου, ο αδελφός μου, σε αγαπώ φίλε. Καλό ύπνο X».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Liam Payne άφησε πίσω του ένα 7χρονο αγοράκι, το οποίο είχε αποκτήσει με την τραγουδίστρια Cheryl. Το ζευγάρι μπορεί να σταμάτησε να είναι μαζί το 2019, δύο χρόνια μετά τη γέννηση του γιου τους, αλλά κρατούσαν καλές σχέσεις για χάρη του παιδιού.

Ο αποχαιρετισμός του Zayn στον Liam

«Liam, μιλάω φωναχτά μόνος μου ελπίζοντας ότι με ακούς. Σκέφτομαι πολύ εγωιστικά ότι υπήρχαν πάρα πολλές ακόμη συζητήσεις που είχαμε να κάνουμε στην πορεία της ζωής μας. Ποτέ δεν κατάφερα να σε ευχαριστήσω που μου στάθηκες σε μερικές από τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής μου.

Όταν μου έλειπε το σπίτι μου, όταν ήμουν 17 ετών, εσύ ήσουν πάντα εκεί με θετική ενέργεια και ένα χαμόγελο που μου επιβεβαίωσε ότι είσαι φίλος μου και ότι με αγαπάς. Παρόλο που ήσουν μικρότερός μου ήσουν πάντα πιο λογικός από εμένα, ήσουν ισχυρογνώμων, είχες άποψη και δεν σε ένοιαζε όταν έπρεπε να πεις σε κάποιον ότι είχε λάθος. Ακόμη και αν τσακωνόμασταν για αυτό μερικές φορές. Πάντα είχα κρυφό σεβασμό απέναντί σου για αυτό.

«Έχασα έναν αδερφό»

Όσον αφορά την μουσική, Liam, ήσουν ο πιο κατάλληλος σε όλα. Εγώ σε σύγκριση με εσένα δεν ήξερα τίποτα, ήμουν ένα αρχάριο παιδί ενώ εσύ ήσουν επαγγελματίας. Ήμουν πάντα πολύ χαρούμενος που ήξερα ότι οτιδήποτε συμβεί στη σκηνή μπορούσαμε να βασιστούμε σε εσένα επειδή ήξερες προς τα που να “πλεύσουμε”.

Έχασα έναν αδερφό όταν πέθανες και δεν μπορώ να εξηγήσω τι θα έδινα για να σε πάρω ακόμη μία αγκαλιά για τελευταία φορά και να πω αντίο με τον σωστό τρόπο. Να σου πω πόσο σε αγαπούσα και πόσο σε σεβόμουν. Πάντα θα κρατώ τις αναμνήσεις μας και θα σε έχω στην καρδιά μου για πάντα. Δεν έχω λόγια να πω πως νιώθω τώρα, είμαι κάτι παραπάνω από συντετριμμένος.

Εύχομαι όπου και αν είσαι να είσαι καλά και γαλήνιος και να ξέρεις πόσο πολύ αγαπήθηκες. Σε αγαπώ αδερφέ μου», έγραψε ο Zayn σε μία μακροσκελή ανάρτηση.

Υπενθυμίζεται ότι κάποτε ο Zayn Malik και ο Liam Payne είχαν μία έντονη δημόσια κόντρα, η οποία είχα απασχολήσει τα διεθνή ΜΜΕ. Ειδικότερα, ο Liam μιλώντας σε ένα podcast είχε αφήσει αρκετές αιχμές για τους λόγους που θα έπρεπε κάποιος να «μισεί» τον Zayn, χωρίς βέβαια να πει περισσότερες λεπτομέρειες.

Όμως λίγες μέρες αργότερα, ο αδικοχαμένος καλλιτέχνης είχε ανακαλέσει και είχε ζητήσει συγγνώμη για τα λόγια του, καθώς όπως εξήγησε ήταν υπό την επήρεια του αλκοόλ, όταν έκανε τις εν λόγω δηλώσεις.

Ο αποχαιρετισμός του Harry Styles στον Liam Payne

«Είμαι πραγματικά συντετριμμένος από τον θάνατο του Liam», έγραψε σε ανάρτησή του στο Instagram ο Harry Styles.

«Η μεγαλύτερη χαρά του ήταν να κάνει τους άλλους ανθρώπους ευτυχισμένους και ήταν τιμή μου να είμαι δίπλα του καθώς το έκανε. Ο Liam ζούσε ανοιχτά, ήταν έξω καρδιά, είχε μια ενέργεια για τη ζωή που ήταν μεταδοτική. Ήταν ζεστός, υποστηρικτικός και απίστευτα αγαπητός. Τα χρόνια που περάσαμε μαζί θα παραμείνουν από τα πιο πολύτιμα χρόνια της ζωής μου. Θα μου λείπεις για πάντα, αγαπημένε μου φίλε», συνέχισε.

«Η καρδιά μου ραγίζει για την Karen, τον Geoff, τη Nicola και τη Ruth, τον γιο του, τον Bear, και όλους εκείνους σε όλο τον κόσμο που τον γνώριζαν και τον αγαπούσαν, όπως κι εγώ», κατέληξε.

Το ύστατο χαίρε των «One Direction» στον Liam Payne

«Είμαστε εντελώς συντετριμμένοι από την είδηση του θανάτου του Liam. Με τον καιρό, και όταν ο καθένας θα είναι σε θέση να το κάνει, θα έχουμε περισσότερα να πούμε. Αλλά προς το παρόν, θα πάρουμε λίγο χρόνο για να θρηνήσουμε και να επεξεργαστούμε την απώλεια του αδελφού μας, τον οποίο αγαπούσαμε πολύ», αναφέρει η ανάρτηση στην επίσημη σελίδα των «One Direction» στο Instagram.

«Οι αναμνήσεις που μοιραστήκαμε μαζί του θα είναι πολύτιμες για πάντα. Προς το παρόν, οι σκέψεις μας είναι με την οικογένειά του, τους φίλους του και τους φαν που τον αγάπησαν μαζί μας. Θα μας λείψει τρομερά. Σε αγαπάμε, Liam», τόνισε.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.