Νόστιμη σούπα βελουτέ με πιπεριές φλωρίνης

Τώρα που κρύωσε ο καιρός ήρθε η ώρα για σούπα.

Νόστιμη σούπα βελουτέ με πιπεριές φλωρίνης

Τώρα που κρύωσε ο καιρός ήρθε η ώρα για σούπα.

Info

Χρόνος Προετοιμασίας:

15λ

Χρόνος Μαγειρέματος:

60λ

Βαθμός Δυσκολίας:

Υλικά

Για 4-5 μερίδες

  • 1 κιλό πιπεριές Φλωρίνης
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες • 1 πατάτα σε κυβάκια
  • 4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Γιαούρτι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Αραδιάζουμε τις πιπεριές σε ταψί, τις αλατίζουμε και τις ψήνουμε για 30 λεπτά στο φούρνο, στους 180 βαθμούς.

  2. Στη συνέχεια τις κλείνουμε σε μια πλαστική σακούλα μέχρι να γίνουν χλιαρές για να τις καθαρίσουμε πιο εύκολα.

  3. Τις ξεφλουδίζουμε, πετάμε τα σπόρια και ψιλοκόβουμε τη σάρκα τους. Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πατάτα και τις ψιλοκομμένες πιπεριές.

  4. Προσθέτουμε νερό, να σκεπάζει τα υλικά, αλάτι και πιπέρι, κλείνουμε το σκεύος με το καπάκι του και σιγομαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά.

  5. Αποσύρουμε τη σούπα από την εστία και την πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλάτι και το πιπέρι και σερβίρουμε τη βελουτέ σε πιάτα ή μπολ γαρνίροντας το καθένα με μία κουταλιά γιαούρτι και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Μικρά Μυστικά

Προσέχουμε η φωτιά να είναι χαμηλή όσο θα είναι στην κατσαρόλα.