Γιαχία Σινουάρ: Βίντεο δείχνει τις τελευταίες του στιγμές

Εικόνες που μοιάζουν με ταινία - Ο Σινουάρ σε ένα βομβαρδισμένο δωμάτιο, με βαριά τραύματα, λίγο πριν πεθάνει.

Το Ισραήλ έβγαλε από τη μέση τον «μαζικό δολοφόνο» Γιαχία Σινουάρ, όπως χαρακτήρισε τον ηγέτη της Χαμάς ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος έσπευσε να απευθύνει διάγγελμα στο λαό και να διευκρινίσει ότι «το έργο που έχουμε μπροστά μας δεν έχει ολοκληρωθεί».

Ο ισραηλινός στρατός έδωσε στη δημοσιότητα πλάνα από drone, που, όπως λέει, δείχνουν τις τελευταίες στιγμές του Σινουάρ.

Σαν από ταινία δράσης ο ηγέτης της Χαμάς κάθεται μόνος σε ένα κατεστραμμένο διαμέρισμα στη Γάζα, με τους τοίχους ισοπεδωμένους από τους βομβαρδισμούς. Τα πάντα γύρω του είναι καλυμμένα από σκόνη. Καθισμένος σε μια καρέκλα, με το κεφάλι και το πρόσωπό του καλυμμένα με μαντήλι, μοιάζει με φάντασμα. Με το δεξί του χέρι σοβαρά τραυματισμένο το βίντεο τον δείχνει να πετάει μια ξύλινη σανίδα προς την κατεύθυνση του drone που τον πλησιάζει. Μετά πέφτει νεκρός.

Φωτογραφίες του νεκρού Σινουάρ στα social media

Όταν τραβήχτηκε το βίντεο ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Daniel Hagari δήλωσε ότι αρχικά δεν είχε γίνει αντιληπτό ότι ήταν ο Σινουάρ, αλλά ένας απλός μαχητής.

Ο στρατός, όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Guardian, έριξε στη συνέχεια ένα επιπλέον βλήμα στο κτίριο, με αποτέλεσμα αυτό να καταρρεύσει και να τον σκοτώσει. Ο ηγέτης της Χαμάς βρέθηκε με ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο, χειροβομβίδες και 40.000 σέκελ (10.707 δολάρια).

«Προσπάθησε να διαφύγει και οι δυνάμεις μας τον εξουδετέρωσαν» είπε ο Hagari.

Φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου δείχνουν το σώμα ενός άνδρα που μοιάζει με τον Σινουάρ με ένα ανοιχτό τραύμα στο κεφάλι, ντυμένος με στρατιωτικά ρούχα, μισοθαμμένος στα ερείπια ενός κατεστραμμένου κτιρίου.

Δείτε το βίντεο:

Πίστευαν ότι ο Σινουάρ κρυβόταν σε σήραγγα

Τους τελευταίους μήνες της ζωής του ο Σινουάρ, ο κύριος αρχιτέκτονας της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου 2023 κατά του Ισραήλ, που πυροδότησε τον πόλεμο στη Γάζα, φαίνεται ότι σταμάτησε να χρησιμοποιεί τηλέφωνα και άλλο εξοπλισμό επικοινωνίας που θα επέτρεπε στις υπηρεσίες πληροφοριών του Ισραήλ να τον εντοπίσουν.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι πίστευαν ότι κρυβόταν σε μία από τις τεράστιες σήραγγες που έσκαψε η Χαμάς κάτω από τη Γάζα τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Καθώς όμως όλο και περισσότερες σήραγγες αποκαλύπτονταν από τα ισραηλινά στρατεύματα, ακόμη και αυτές δεν αποτελούσαν εγγύηση για τη διαφυγή του Σινουάρ από τη σύλληψη.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.