Το τηλεφώνημα Γεωργιάδη στη γιατρό που έγραψε 18.000 φάρμακα – «Εξαφάνισε» σπάνια πάθηση

Ο διάλογος του Άδωνι Γεωργιάδη με τη γιατρό στη Μυτιλήνη - Έγραφε συνταγές από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 4 το πρωί - Πώς δικαιολογήθηκε στον υπουργό Υγείας.

Την Τετάρτη 16/10 ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου τις περιπτώσεις γιατρών που βρέθηκαν να υπερσυνταγογραφούν.

Σήμερα ο υπουργός Υγείας, σε συνέντευξή του στο Action24, αναφέρθηκε στο τηλεφώνημα που έκανε στη γιατρό από τη Μυτιλήνη που βρέθηκε στην κορυφή της λίστας, η οποία τον Αύγουστο είχε συνταγογραφήσει δεκάδες χιλιάδες φάρμακα, μεγάλης αξίας.

Αρχικά, όπως ανέφερε ο κ. Γεωργιάδη πήρε στο κινητό που είχε η ΗΔΙΚΑ και κανείς δεν το σήκωσε. Μετά κάλεσε στο Κέντρο Υγείας, μίλησε με τον διευθυντή και εκείνος του έδωσε το τηλέφωνο του σπιτιού της γιατρού.

Ο διάλογος

«Δεν νομίζω να μην κατάλαβε γιατί την έψαχνα. Της είπα «αγαπητή γιατρέ μου έχουν φέρει τα συστήματα που εγκαταστήσαμε κατά της απάτης τους πρώτους σε παραβατικότητα γιατρούς και είστε η πρώτη με διαφορά» είπε ο υπουργός Υγείας.

«Βλέπω ότι έχετε γράψει τόσες χιλιάδες ευρώ φάρμακα στον κ. τάδε μόνο για τον Αύγουστο, τόσες χιλιάδες ευρώ φάρμακα σε μία κυρία 14 ετών και χιλιάδες ευρώ φάρμακα σε μία κυρία 12 ετών» ανέφερε στη γιατρό. Εκείνη του απάντησε πως πρόκειται για το σύζυγο και τα παιδιά της.

«Βλέπαμε συνταγές γραμμένες από τις 9 το βράδυ έως τις 4 το πρωί, όταν το Κέντρο Υγείας ήταν κλειστό, από το σπίτι της τα συνταγογραφούσε. Της είπα, «έχετε κόρη που παίρνει 3 διαφορετικές στατίνες στα 14 της; Και μου λέει, έχει μια πάρα πολύ σοβαρή πάθηση, αλλά μην ανησυχείτε δεν θα ξανασυμβεί. Της είπα, δεν ήξερα ότι είχα και θεραπευτικές ιδιότητες, δηλαδή έχει τη σοβαρή πάθηση και τώρα που σας πήρα έγινε καλά;».

Όπως διευκρίνισε η συγκεκριμένη γιατρός είχε γράψει στα τρία ΑΜΚΑ 17.000-18.000 φάρμακα μόνο τον Αύγουστο.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.