Οικονόμου: Εμπάθεια από στελέχη κατά Κασσελάκη

«Μας στενοχωρεί όλους η προσωπική αυτή εμπάθεια για τον Κασσελάκη, η οποία εκδηλώνεται με πάρα πολύ έντονο τρόπο από άκρατη φιλοδοξία», υπογράμμισε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Θανάσης Οικονόμου.

Πυρά κατά των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ που ψήφισαν υπέρ του μπλόκο στην υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη εξαπέλυσε το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Θανάσης Οικονόμου.

Όπως ανέφερε ο Θανάσης Οικονόμου, μιλώντας στην ΕΡΤ, «μας στενοχωρεί όλους η προσωπική αυτή εμπάθεια, η οποία εκδηλώνεται με πάρα πολύ έντονο τρόπο από άκρατη φιλοδοξία, από πλεονεξία, από άλλες προσωπικές στρατηγικές και στοχεύσεις».

Πρόσθεσε ότι «αυτή η στάση είναι η κορυφή του παγόβουνου» υποστηρίζοντας ότι στην ουσία «το πρόβλημα είναι δημοκρατικό και πολιτικό».

Ο Θανάσης Οικονόμου υποστήριξε ότι ο λόγος που τα 138 στελέχη της ΚΕ δεν θέλουν τον Στέφανο Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι «οι προσωπικές στρατηγικές κινήσεις, οι οποίες δυστυχώς αποκαλύφθηκαν και μας απέδειξαν και πώς φτάσαμε και στο 17,8%. Είναι άνθρωποι οι οποίοι τον ΣΥΡΙΖΑ τον αντιμετωπίζουν ως να ήταν ένα προοδευτικό κόμμα, αλλά αναφέρονται σε καταστατικά και νοοτροπίες του Μ-Λ ΚΚΕ».

Ερωτηθείς για την «ιστοσελίδα Κασσελάκη» που βρέθηκε στην ατζέντα της Πολιτικής Γραμματείας, ο Θανάσης Οικονόμου ανέφερε ότι «δεν είναι ανταγωνιστική» σε σχέση με την επίσημη ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

«Το συνέδριο του κόμματος θα επικαιροποιήσει την υποψηφιότητά του»

Ο κ. Οικονόμου επανέλαβε τον ισχυρισμό του ότι απέναντι στο πρόσωπο του κ. Κασσελάκη υπάρχει καταπάτηση δημοκρατικών δικαιωμάτων. Κάνοντας λόγο για μια χούφτα ανθρώπων υποστήριξε ότι δεν μπορούν να αποκλείουν έναν πολίτη από το δικαίωμα ενός μέλους ενός κόμματος να είναι υποψήφιος πρόεδρος.

Παράλληλα, όπως είπε, όλες οι οργανώσεις δείχνουν ότι το συνέδριο του κόμματος θα επικαιροποιήσει την υποψηφιότητά του και μέσω της εκλογικής διαδικασία θα επανεκλεγεί πρόεδρος.

Όσον αφορά τις προθέσεις των μελών της Κεντρικής Επιτροπής ο Θανάσης Οικονόμου απάντησε δηκτικά λέγοντας ότι υπάρχουν προσωπικές φιλοδοξίες. «Είμαστε ένα κυβερνών κόμμα που επηρεαζόμαστε. Θέλουν να έχουν αυτή τη ρευστοποίηση και την ευκολία να μεταπηδήσουν οι ίδιοι σε οποιοδήποτε άλλο χώρο ρευστό», κατέληξε.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.