Θέλει δουλειά πολλή

Το ΠΑΣΟΚ «θέλει δουλειά πολλή» στο κομμάτι των προτάσεων και των ιδεών. Εκεί εντοπίζεται το πρόβλημα. Στο περιεχόμενο, όχι στο οργανωτικό πλαίσιο. Για να αδράξει την ευκαιρία που του παρουσιάζεται, το ΠΑΣΟΚ πρέπει να λύσει πρωτίστως ζητήματα υπαρξιακά.

Καλές οι αλλαγές στις δομές, τα οργανογράμματα και τα επικοινωνιακά επιτελεία. Καλοί και οι πρωινοί καφέδες αλλά αυτά είναι εσωτερικές υποθέσεις. Δεν αφορούν την κοινωνία και σίγουρα δεν αρκούν για «να γυρίσει ο ήλιος». Τα γρανάζια και οι μηχανισμοί είναι σημαντικά ως προϋποθέσεις, δεν είναι αυτοσκοπός.

Το ΠΑΣΟΚ «θέλει δουλειά πολλή» στο κομμάτι των προτάσεων και των ιδεών. Εκεί εντοπίζεται το πρόβλημα. Στο περιεχόμενο, όχι στο οργανωτικό πλαίσιο. Για να αδράξει την ευκαιρία που του παρουσιάζεται, το ΠΑΣΟΚ πρέπει να λύσει πρωτίστως ζητήματα υπαρξιακά. Να επαναπροσδιορίσει την ταυτότητά του και να χτίσει εκ νέου τη φυσιογνωμία του, ώστε να εκπέμψει ένα πολιτικό μήνυμα σαφές, σύγχρονο και ισχυρό. Που θα επιχειρεί να δώσει πειστικές απαιτήσεις στα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας και της εποχής, απευθυνόμενο σε όλο το φάσμα της κοινωνίας.

Γενικολογίες και ευχολόγια, ξεχασμένα αντιδεξιά συνθήματα και κοινοτοπίες πλέον δεν συγκινούν. Ανήκουν σε περασμένα χρόνια.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.