Ισραήλ: Χτύπημα στη Γάζα – Στόχος ο αρχηγός της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ

Η IDF σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι ερευνάται το ενδεχόμενο ο Γιαχία Σινουάρ να είναι νεκρός μετά από χτύπημα των ισραηλινών δυνάμεων σε σχολείο στη Γάζα.

Νέα αεροπορική επιδρομή έκανε το μεσημέρι της Πέμπτης στη Γάζα το Ισραήλ. Σύμφωνα με την IDF στόχος ήταν ένα σχολείο στο οποίο μέσα υπήρχαν στελέχη της Χαμάς και το χρησιμοποιούσαν για την οργάνωση των επιθέσεών της.

Την ίδια ώρα υπάρχει έντονη φημολογία ότι ανάμεσα στα θύματα είναι και ο Γιαχία Σινουάρ. Πρόκειται για τον αρχηγό της Χαμάς και κατά πολλούς είναι ο εμπνευστής της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου 2023.

Από την πλευρά της η IDF σε ανάρτησή της ούτε επιβεβαιώνει ούτε διαψεύδει τις φήμες. «Κατά τη διάρκεια δραστηριότητας μαχητών του Ισραηλινού Στρατού στη Λωρίδα της Γάζας, τρεις τρομοκράτες σκοτώθηκαν. Η IDF και η Shin Bet ερευνούν την πιθανότητα ένας από τους τρομοκράτες να είναι ο Γιαχία Σινουάρ. Σε αυτό το στάδιο, η ταυτότητα των τρομοκρατών δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί» αναφέρει χαρακτηριστικά.


Η IDF σε σειρά μηνυμάτων της στο «X» αναφέρει ότι είχε πληροφορίες πως θα διεξάγονταν την ώρα της επίθεσης συγκέντρωση μελών της Χαμάς. Συγκεκριμένα 12 μέλη της οργάνωσης φέρεται να βρίσκονταν στο συγκεκριμένο σημείο.

Αναφορές για 19 νεκρούς

Τουλάχιστον 19 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων και παιδιά, σκοτώθηκαν σε ισραηλινό πλήγμα σε σχολείο στην Τζαμπάλια στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, όπου φιλοξενούνταν εκτοπισμένοι, όπως δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας στον παλαιστινιακό θύλακα.

Στο χτύπημα αυτό τραυματίστηκαν επίσης δεκάδες άνθρωποι, δήλωσε ο αξιωματούχος, ο Μεντάτ Αμπάς, ο οποίος πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει νερό για την κατάσβεση της φωτιάς. Δεν υπάρχει τίποτα».

Μήνυμα της Μόσχας σε Ισραήλ να μην χτυπήσει τα πυρηνικά του Ιράν

Η Ρωσία προειδοποιεί το Ισραήλ να μην εξετάσει καν το ενδεχόμενο να πλήξει τις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις, δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

«Έχουμε επανειλημμένα προειδοποιήσει και θα συνεχίσουμε να προειδοποιούμε, να εφιστούμε την προσοχή (στο Ισραήλ) να μην εξετάζει ακόμη και υποθετικά το ενδεχόμενο ενός πλήγματος  στις (ιρανικές) πυρηνικές εγκαταστάσεις και τις πυρηνικές υποδομές», δήλωσε ο Ριαμπκόφ, σύμφωνα με το TASS.

«Αυτό θα συνιστά μια καταστροφική εξέλιξη και μια πλήρη άρνηση όλων των υπαρχουσών αρχών στον τομέα της διασφάλισης της πυρηνικής ασφάλειας». Δεν κατέστη άμεσα σαφές με ποια μορφή η Μόσχα έστειλε αυτό το μήνυμα στο Ισραήλ.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.