Συναγερμός στις Αστυνομικές Αρχές μετά από τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας στο Εφετείο της Αθήνας, στην Πλατεία Συντάγματος, στο ΚΑΤ και στην Οδό Λουκάρεως.

Άμεσα εκκενώθηκε το κτίριο του Εφετείου, ενώ δεν επιτρέπεται σε κανέναν η είσοδος στο κτίριο.

Στο σημείο θα βρεθούν στελέχη του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της Ελληνικής Αστυνομίας, με σκοπό να ελέγξουν το χώρο.

Την ίδια στιγμή, με εντολή της ΕΛ.ΑΣ, στο μετρό Συντάγματος οι συρμοί στη Γραμμή 2 του Μετρό διέρχονται από τον σταθμό προσωρινά χωρίς στάση. Ο σταθμός παραμένει ανοιχτός και οι συρμοί στη Γραμμή 3 πραγματοποιούν κανονικά τις στάσεις.

Τι συνέβη με τα μηνύματα για βόμβα

Αναστάτωση προκάλεσε ένα email, γραμμένο στα αγγλικά, που στάλθηκε στις 07:20 το πρωί στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., το οποίο ανέφερε πως σε διάφορα σημεία της Αττικής έχουν τοποθετηθεί βόμβες που θα εκραγούν με μικρή χρονική διαφορά.

Άμεσα οι Αρχές τέθηκαν σε συναγερμό με τους αστυνομικούς της Ασφάλειας και την ειδική ομάδα ΤΕΕΜ να πραγματοποιούν ελέγχους.

«Σε λίγο θα έχουμε τα αποτελέσματα από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος»

Ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», για τις απειλές για βόμβα στο Εφετείο Αθηνών, αλλά και στα υπόλοιπα σημεία της Αττικής.

«Στο επίσημο email της ΕΛ.ΑΣ ήρθε ένα email στα αγγλικά που ανέφερε πως θα υπάρξει έκρηξη σε τρία σημεία. Εστάλησαν στο ηλεκτρονικό έγκλημα τα email. Τα κλιμάκια από τις ειδικές υπηρεσίες έχουν φτάσει στο σημείο και περιμένουμε την πρώτη απάντηση από τη ηλεκτρονικό έγκλημα. Μέχρι τώρα δεν έχει βρεθεί κάτι. Γίνονται έρευνες», σημείωσε ο ίδιος.

Παράλληλα, όπως ανέφερε ήδη κάνει έρευνες η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για το «ποιος» έστειλε το απειλητικό email. Μάλιστα, όπως υπογράμμισε από στιγμή σε στιγμή θα υπάρχουν και τα αποτελέσματα της έρευνας.