Μία στιβαρή, δυναμική και ακριβοδίκαιη κυρία της πολιτικής, Σηματωρός αποφασιστικότητας και αποτελεσματικότητας.

Η Βάσω Παπανδρέου σημάδεψε την αυτοδιοικητική πορεία μου, καθώς από μία αρχική αντιπαλότητα καταλήξαμε σε μία πολύ στενή και ειλικρινή φιλία και συνεργασία, που μου έδωσε τη δυνατότητα να εφαρμόζω πολιτικές στο δήμο μου, εμπνευσμένος από τη δική της πρωτοποριακή και οραματική σύλληψη.

Αγέρωχη και δωρική είχε λόγο που δεν τον έπαιρνε πίσω και μέχρι το τέλος είχε την ξεροκεφαλιά να υπηρετεί τις δεσμεύσεις και τις ιδέες της «δια πυρός και σιδήρου» και ασκούσε παθιασμένα και αδιαπραγμάτευτα τη δική της εξουσία, χωρίς να λογαριάζει, όταν έπρεπε, την υπέρτερη εξουσία.

Δεν είχε πολλά λόγια, αλλά το «ναι» ήταν « ναι» και το «όχι» ήταν «όχι».

Με τη δική της αυτοπρόσωπη στήριξη εφαρμόσαμε πρωτοποριακές κοινωνικές πολιτικές (Δίκτυο ROM, Βοήθεια στο σπίτι, καλλιτεχνική εκπαίδευση, εξωσχολική ζωή, δημιουργική απασχόληση), με δομές και υποδομές.

Δεν θα ξεχάσω την άποψη, που υποστήριζε σθεναρά ως μοναχικός λύκος, ότι οι εξισώσεις χρειάζονταν άνισες κατανομές, κάτι που το έκανε πράξη με γενναίες εξισορροπητικές χρηματοδοτήσεις στο Δήμο μας, στη Δυτική Αθήνα και παντού!

Όλα τα μεγάλα έργα μας έχουν τη δική της σφραγίδα, όπως και οι μεγάλες κοινωνικές και πολιτικές τομές, όπως η νομοθέτηση και η ποσόστωση των γυναικών στα δημόσια αξιώματα!

Ηγερία πολιτικός σε μία ιστορική καμπή για τη χώρα μας, λατρεύτηκε από τους δημότες μας όσο κανείς άλλος και αγαπήθηκε ειλικρινά.

Είναι χιλιάδες οι στιγμές που απαθανατίσαμε εδώ, να χαμογελάει, να χορεύει, να θυμώνει, να εγκαινιάζει έργα, να περπατάει στις γειτονιές μας, να σφίγγει χέρια κι αγκαλιές, να ακούει και να εκφράζεται σιωπηλά!

Αυτές όλες τις στιγμές θα τις κρατήσουμε σφιχτά γιατί είναι η δική μας Βάσω.

Όλοι όμως νομίζω μια Βάσω Παπανδρέου θα περιμένουν να εμφανιστεί ξανά στην πολιτική σκηνή και ιδίως στους χαλεπούς καιρούς!

* Ο Λάμπρος Μίχος είναι δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας.