Τι κρύβει η κόντρα της Λατινοπούλου με την κυβέρνηση

Γιατί ανεβαίνουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης μεταξύ Λατινοπούλου και Μαξίμου - Οι αναφορές σε Σαμαρά, Καραμανλή και «αριστερή ψυχούλα» - Πώς ερμηνεύεται η στάση της ΝΔ

Για πρώτη φορά το Μέγαρο Μαξίμου σήκωσε το γάντι στην Αφροδίτη Λατινοπούλου. Η πρόεδρος της Φωνής Λογικής και ευρωβουλευτής σε πρόσφατη τηλεοπτική της συνέντευξη επιτέθηκε στην κυβέρνηση για την μεταναστευτική πολιτική, αλλά και προσωπικά στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι είναι «αριστερή ψυχούλα».

Σε ενημέρωση πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης δεν άφησε αναπάντητη την πρόκληση, λέγοντας ότι είναι κρίσιμη η περίοδος διανύουμε, ενώ κατακεραύνωσε την κ. Λατινοπούλου κάνοντας λόγο για ρητορική που παραπέμπει σε ριάλιτι προηγούμενων δεκαετιών.

Η σύγκρουση Ρωμανού – Λατινοπούλου

Σκληρή αντιπαράθεση ξέσπασε και ανάμεσα του εκπροσώπου τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκου Ρωμανού αλλά και της Φωνής Λογικής. Ο κ. Ρωμανός έκανε λόγο για διαγραφή της κ. Λατινοπούλου, σημειώνοντας παράλληλα πως όταν η ίδια ήταν στην παράταξη συμφωνούσε με τις θέσεις του κόμματος. Σε πολύ αυστηρό τόνο, ακόμα και με χαρακτηρισμούς, η Φωνή Λογικής εξέδωσε ανακοίνωση.

«Θλιβερό νεροκουβαλητή αλλά και συντονιστή των τρολ της ΝΔ», αποκαλεί τον κ. Ρωμανό καλώντας τον ταυτόχρονα να δώσει στη δημοσιότητα την διαγραφή της ευρωβουλευτή από τη Νέα Δημοκρατία. Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι η κ. Λατινοπούλου δεν διεγράφη από το κόμμα, αλλά αποχώρησε.

«Δεν θα τη χαρακτήριζα ακροδεξιά»

Θέση πήρε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Θάνος Πλεύρης. Σε αντίθεση με τον κ. Μαρινάκη, είπε ότι η Αφροδίτη Λατινοπούλου δεν μπορεί να θεωρηθεί ακροδεξιά.

«Ήταν στη ΝΔ και την ΟΝΝΕΔ και δεν θα την χαρακτήριζα ακροδεξιά», είπε χαρακτηριστικά, ενώ στη συνέχεια υπερασπίστηκε την πολιτική της Ελλάδας στο μεταναστευτικό σημειώνοντας όμως ότι παρότι είναι η πιο αυστηρή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πρέπει να γίνει πιο αυστηρό το πλαίσιο για το άσυλο. Αναφερόμενος στις επαναπροωθήσεις είπε ότι θα πρέπει να γίνονται κεντρικά από την ΕΕ «και αυτό είναι το πιο δύσκολο πράγμα».

Οι απώλειες της ΝΔ προς τα δεξιά

Το ερώτημα είναι για ποιο λόγο η Νέα Δημοκρατία επέλεξε να «νομιμοποιήσει» την κ. Λατινοπούλου ως αντίπαλο εκ των δεξιών. Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι αυτό γίνεται διότι παρότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει κερδίσει το κέντρο, χάνει προς τα δεξιά.

Από τη δεξαμενή δηλαδή που «ψαρεύει» η κ. Λατινοπούλου, εκμεταλλευόμενη την δυσφορία που ήρθε μετά το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, την υπουργοποίηση στελεχών από τα κεντροαριστερά, αλλά και άλλα καθημερινά προβλήματα πολιτών, όπως η ακρίβεια. Αλλά και το μεταναστευτικό που αποτελεί αιχμή κριτικής για τα δεξιά κόμματα.

Ενδεχομένως, όπως λένε ειδικοί, η Νέα Δημοκρατία να βρήκε μια καλή ευκαιρία να υπενθυμίσει το αυστηρό πλαίσιο που έχει θέσει και τις πολιτικές της.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.