Σε ερώτηση για την τροπολογία που αναμένεται να καταθέσει το ΠαΣοΚ ώστε να διακοπεί η χρηματοδότηση προς το κόμμα «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σχολίασε πως το ΠαΣοΚ τους έχει μπερδέψει, διότι χθες ο κ. Δουδωνής κάλεσε την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το ζήτημα με την υπάρχουσα νομοθεσία και σήμερα ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης προαναγγέλλει τροπολογία, ζητώντας να αλλάξει η νομοθεσία.

Η τοποθέτηση του Παύλου Μαρινάκη:

«Τώρα, ως προς την ερώτησή σας που αφορά στο ΠαΣοΚ, είδα κι εγώ τη σημερινή προαναγγελία τροπολογίας από τον κ. Ανδρουλάκη και απόρησα, γιατί χθες μόλις ο βουλευτής του ΠαΣοΚ, ο κ. Δουδωνής, ζήτησε, στη Βουλή, από την Κυβέρνηση να προβεί σε όσα προβλέπονται από τη νομοθεσία, ώστε με απόφαση της Βουλής να ανασταλεί κάθε είδους χρηματοδότηση και οικονομική ενίσχυση προς τους ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ. Άρα, από την ισχύουσα νομοθεσία. Σήμερα ο κ. Ανδρουλάκης ζητάει να αλλάξει η νομοθεσία.

Μας έχει μπερδέψει λίγο το ΠαΣοΚ. Μετά και την επανεκλογή του κ. Ανδρουλάκη, ίσως θέλει έναν χρόνο προσαρμογής. Να εφαρμοστεί η ισχύουσα νομοθεσία που έλεγε χθες ο κ. Δουδωνής ή να αλλάξει η νομοθεσία, που λέει σήμερα ο κ. Ανδρουλάκης;

Όπως κι αν έχει, όμως, είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό θέμα. Θα περιμένουμε το κείμενο της προτεινόμενης τροπολογίας από το ΠαΣοΚ, να το συζητήσουμε, χωρίς να απορρίπτουμε εκ των προτέρων τίποτα. Και, βέβαια, είναι μια καλή ευκαιρία να θυμηθούμε – και θα γίνει αυτό μόλις κατατεθεί η τροπολογία στη Βουλή – τη στάση που κράτησε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, όχι στα λόγια, με μια σειρά από τροπολογίες – οι οποίες ευτυχώς υπερψηφίστηκαν, κάποιοι δεν τις είχαν υπερψηφίσει – που έδωσαν τη δυνατότητα στη Δικαιοσύνη να προβεί σε αποφάσεις που προστάτευσαν τη Δημοκρατία μας από εγκληματικές οργανώσεις. Αυτό είναι, νομίζω, κάτι το οποίο η Ιστορία το έχει καταγράψει.

Άρα, το ποιες είναι οι προθέσεις μας συνολικά γι’ αυτό το θέμα, δεν αμφισβητούνται, γιατί η αξιοπιστία μας έχει δοκιμαστεί με μια σειρά από ενέργειες. Μένει, λοιπόν, να δούμε και το κείμενο αυτό, για να γίνει αυτή η συζήτηση, εν συνόλω, στη Βουλή.»