Καυγάς Πολάκη με Γεωργιάδη στη Βουλή – Ήρθη η ασυλία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

«Δεν παίρνω λέξη πίσω», είπε ο κ. Πολάκης κάνοντας ειδικές αναφορές στην υπόθεση Novartis - «Δεν μπορείτε να τη σπιλώνεται η τιμή και υπόληψη μου» απάντησε ο Γεωργιάδης

Άλλη μια αντιπαράθεση εντός της Ολομέλειας είχαν ο Παύλος Πολάκης και ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης. Το Σώμα αποφάσιζε για την άρση ασυλίας του βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ο κ. Γεωργιάδης ύστερα από ανάρτηση του πρώτου στην οποίο τον αποκαλεί, μεταξύ άλλων, «λαδέμπορα».

Ο κ. Πολάκης ανέβηκε στο βήμα της Βουλής και έβαλε στο στόχαστρο για άλλη μια φορά τον «πολιτικό του εχθρό», Άδωνι Γεωργιάδη. «Δεν παίρνω λέξη πίσω», είπε ο κ. Πολάκης κάνοντας ειδικές αναφορές στην υπόθεση Novartis.

«Η πράξη αρχειοθέτησης σας και όχι αθώωσης στηρίζεται σε έναν παράλογο συλλογισμό, ότι οι μάρτυρες είναι αναξιόπιστοι. Οι ίδιοι μάρτυρες που κατέθεσαν στην αμερικανική δικαιοσύνη τα ίδια πράγματα και ανάγκασαν σε συμβιβασμό τη Novartis», δήλωσε ο Παύλος Πολάκης. Μάλιστα, ο βουλευτής και υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ άφησε και ένα υπονοούμενο λέγοντας ότι  «αυτή η Δικαιοσύνη λέω ότι πρέπει να αλλάξει. Είχα δίκιο σε όσα έλεγα το 2016 και εάν με είχαν ακούσει κάποιοι που θα έπρεπε, τώρα θα είχαμε άλλα πράγματα. Δεν ζητώ καμία συγγνώμη, ορκίζομαι στον λαό ότι θα συνεχίζω να πολεμώ για μια έντιμη Ελλάδα. Ελπιζω να μην έχουμε δικαστή Καψιμάλλη, αλλά Τερτσέτη και Πολυζωίδη».

Ήρθη η ασυλία Πολάκη

Η ασυλία του κ. Πολάκη ήρθη, από συνολικά 272 ψήφους, 224 ψήφισαν υπέρ, 46 κατά, 2 παρών. Τον λόγο έλαβε αμέσως μετά ο υπουργός Υγείας, θέλοντας να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

«Λυπάμαι που αναγκάζομαι να κάνω αυτή τη μήνυση και να ζητήσω άρση ασυλίας. Είναι η πρώτη φορά στα 18 χρόνια κοινοβουλευτικής διαδρομής», υποστήριξε ο κ. Γεωργιάδης και επεσήμανε ότι οι πολιτικοί αντίπαλοι δεν είναι πολιτικοί εχθροί «και δεν πρέπει να φτάνουν σε αυτό το σημείο. Δυστυχώς είναι το έσχατο μέσο καταφυγής για την εξεύρεση του δικαίου», σημείωσε.

Ο κ. Γεωργιάδης υπενθύμισε την δικαίωση του για την υπόθεση Novartis, τονίζοντας ότι οι δικαστικές αποφάσεις στον δυτικό κόσμο γίνονται σεβαστές και υπογράμμισε ότι εναντίον του δεν βρέθηκαν ούτε αποχρώσες ενδείξεις παρά τον ενδελεχή έλεγχο που του έγινε. «Δεν ζούμε στα παλιά χρόνια της αυτοδικίας» είπε ο υπουργός λέγοντας, ότι αν στο παρελθόν με έλεγε κλέφτη «θα πλακωνόμασταν στο ξύλο και θα τον έστελνα εκεί που έπρεπε να πάει», είπε.

Ο κ. Γεωργιάδης καταλήγοντας είπε ότι αν του ζητήσει ακόμα και σήμερα συγνώμη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θα αποσύρει τη μήνυση. «Δεν μπορείτε να τη σπιλώνεται η τιμή και υπόληψη μου», είπε «όταν ένας πολιτικός αντίπαλος έχει αθωωθεί από όλους». Διερωτήθηκε μάλιστα, απευθυνόμενος προς τις έδρες του ΣΥΡΙΖΑ, αν υπάρχει άλλος τρόπος να υπερασπιστεί τον εαυτό του. «Έχω και εγώ ανθρώπινα δικαιώματα», τόνισε απευθυνόμενος προς την Έλενα Ακρίτα, λέγοντας ότι εκείνη ασχολείται επιτακτικά με αυτά τα θέματα, σημειώνοντας όμως ότι «τα ανθρώπινα δικαιώματα σας ενδιαφέρουν μόνο αν είναι φίλοι σας. Αν είναι πολιτικοί αντίπαλοι στο πυρ το εξώτερον».

«Να μη μπουν κομματικά κριτήρια, να αποδείξει ο κ. Πολάκης όσα αμετανόητα είπε εδώ», κατέληξε ο υπουργός.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.