Γιατί ο Κασιδιάρης βιάζεται να γίνει η δίκη των Σπαρτιατών

Ο Κασιδιάρης, ζήτησε την άμεση διεξαγωγή της δίκης στην οποία κατηγορείται και ο ίδιος. Οι δικαστές διέκοψαν το δικαστήριο για τις 31 Οκτωβρίου.

Μία ακόμα καθυστέρηση είχε η διεξαγωγή της δίκης των Σπαρτιατών Βουλευτών την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου. Συγκεκριμένα, το Τριμελές Εφετείο διέκοψε τη διαδικασία για τις 31 Οκτωβρίου, μετά από αίτημα αναβολής 2 εκ των κατηγορουμένων και ενός δικηγόρου υπεράσπισης. Να θυμίσουμε ότι κατηγορούμενοι είναι 11 Βουλευτές που εκλέχτηκαν με το κόμμα «Σπαρτιάτες», ένας δικηγόρος και ο Ηλίας Κασιδιάρης για ηθική αυτουργία στην κατηγορία της εξαπάτησης εκλογέων.  Η εξαπάτηση σύμφωνα με την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, συνίσταται στο ότι το κόμμα Σπαρτιάτες ήταν ένα κέλυφος του έγκλειστου στις φυλακές Δομοκού Κασιδιάρη.

Σύμφωνα με τον ΒΗΜΑτοδότη, ο Κασιδάρης μιας και βρίσκεται σε άδεια από τις φυλακές Δομοκού, έδωσε το παρών στο κτήριο του Εφετείου την Τετάρτη, ζητώντας με σημείωμα του συνηγόρου του, να διεξαχθεί η δίκη το συντομότερο δυνατόν. Λογικό να βιάζεται να γίνει η δίκη, ο πρώην υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής και μετέπειτα αρχηγός του κόμματος Έλληνες και καταδικασμένος για εγκληματικές ενέργειες. Η ύπαρξη της συγκεκριμένης υποδικίας του στερεί το δικαίωμα της αποφυλάκισης με τη συμπλήρωση των 3/5 της ποινής του γιατί το αδίκημα για το οποίο κατηγορείται, τελέστηκε στην διάρκεια της ποινής του.

Σε κάθε περίπτωση, αναφέρει ο ΒΗΜΑτοδότης, εκκρεμεί και η απόφαση του Εφετείου για τη δίκη της Χρυσής Αυγής. H πρωτόδικη καταδίκη στερεί από τους εμπλεκόμενους σε αυτήν τη δυνατότητα να ηγούνται ανοιχτά ή και κρυφά σε κόμματα.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.