Σινεμά στη σέντρα: Πρόεδροι, σκάνδαλα και μηχανορραφίες

Οι Αντώνης Καρπετόπουλος και Γιάννης Ζουμπουλάκης θυμούνται ταινίες στις οποίες οι Πρόεδροι των ΗΠΑ ήταν το θέμα ή απλώς παίζουν σημαντικό ρόλο.

Ο αθλητικογράφος του Βήματος Αντώνης Καρπετόπουλος και ο κριτικός κινηματογράφου του Βήματος Γιάννης Ζουμπουλάκης ρίχνονται ξανά στην αρένα των συγκρούσεων και της ανταλλαγής απόψεων με άξονα τον κινηματογράφο.

Κάθε Πέμπτη οι δύο δημοσιογράφοι θα «αρπάζουν» το στοιχείο μιας ταινίας από την επικαιρότητα και θα του… αλλάζουν τα φώτα κάνοντας μια αναδρομή στην κινηματογραφική του Ιστορία. Με χιούμορ, με πληροφορίες, με προτάσεις, με προσωπικό γούστο, με τα πάντα.

Στο σημερινό επεισόδιο: Η διανομή στις αίθουσες της ταινίας «The apprentice» που εξετάζει τα πρώτα βήματα του Ντόναλντ Τραμπ πολύ πριν από την ενασχόλησή του με την πολιτική και την εκλογή του ως Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, δίνει την ευκαιρία στον Αντώνη Καρπετόπουλο και τον Γιάννη Ζουμπουλάκη να θυμηθούν ταινίες στις οποίες οι Πρόεδροι των ΗΠΑ ήταν το θέμα ή απλώς παίζουν σημαντικό ρόλο. Το podcast Σινεμά στη Σέντρα θυμίζει ότι το σινεμά αγαπά τις ιστορίες με πραγματικούς αλλά και φανταστικούς Προέδρους, Εξάλλου για την ερμηνεία κάποιων Προέδρων, οι ηθοποιοί που τους υποδύθηκαν προτάθηκαν ή και κέρδισαν το Οσκαρ όπως συνέβη με τον Αντονι Χόπκινς, υποψήφιο για τον «Νίξον» του Ολιβερ Στόουν και τον Ντάνιελ Ντε Λούις που κέρδισε το τρίτο Οσκαρ της καριέρας του για τον «Λίκολν» του Στίβεν Σπιλμπεργκ.

Κάνε εγγραφή στο Podcast «Σινεμά στη Σέντρα» σε Spotify και Apple Podcasts, και ενεργοποίησε τις ειδοποιήσεις για να ακούς κάθε ημέρα πρώτος/η τα νέα επεισόδια!

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.