Μια γυναίκα με έντονο ταμπεραμέντο που μπήκε στην δημοσιογραφία στα τέλη της δεκαετίας του ΄50 και δεν άργησε να ξεχωρίσει επιλέγοντας να στρέψει το ενδιαφέρον της σε θέματα κυρίως Αρχαιολογίας αλλά και τέχνης.

Μέσα από τα κείμενά της, τα άρθρα και το ρεπορτάζ της στο «Βήμα» για περίπου πενήντα χρόνια, η Χαρά Κιοσσέ ανέδειξε τις ιδιαίτερες πλευρές ενός τομέα τόσο σημαντικού για την Ελλάδα. Ανασκαφές, μουσεία, επιστροφή αρχαιοτήτων, διάσωση χριστιανικών εκκλησιών στην Τουρκία, θεματικές εκθέσεις, είναι μόνο ένα τμήμα της δημοσιογραφικής της κατάθεσης.

Παράλληλα στάθηκε αφανής αρωγός στο όραμα του Χρήστου Λαμπράκη που δεν ήταν άλλο από την δημιουργία και λειτουργία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Ανήκε στο κλειστό και έμπιστο κύκλο των φίλων του, των οποίων τη γνώμη υπολόγιζε. Αλλωστε ήταν γνωστή η σχέση με την οικογένεια Λαμπράκη και η φιλία της με την αδελφή του, την Λένα Σαββίδη, ως το τέλος.

Αστικής καταγωγής, απόφοιτη του Αμερικανικού Κολλεγίου Θηλέων-Pierce College, η Χαρά Κιοσσέ, ήξερε πως εκτιμώντας και θαυμάζοντας το παλαιό, μπορείς να κατανοήσεις περισσότερο το μοντέρνο -κι η ίδια ήταν πάντα μια σύγχρονη γυναίκα.

Η κηδεία της θα γίνει την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου από το Α΄Νεκροταφείο Αθηνών στις 11.30.