Η Greenvolt Next στο Solar Plaza Summit 2024: Πρωτοπόρος στις Λύσεις Αυτοπαραγωγής και Ιδιοκατανάλωσης Ενέργειας

Η Greenvolt Next ανέδειξε την αφοσίωσή της στην προώθηση καινοτόμων λύσεων στον τομέα της ηλιακής ενέργειας, με έμφαση στη βιώσιμη κατανάλωση ενέργειας

Η Greenvolt Next συμμετείχε δυναμικά στο Greece’s Solar Plaza Summit 2024, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλό της, Ruben Carvalho, να εκπροσωπεί την εταιρεία σε μια συζήτηση που αφορούσε ένα από τα πιο καίρια θέματα στον τομέα της ανανεώσιμης ενέργειας: την αυτοπαραγωγή και τα ενεργειακά έργα κοινοτήτων. Ως κορυφαία εταιρεία στον χώρο της πράσινης ενέργειας, η Greenvolt Next ανέδειξε την αφοσίωσή της στην προώθηση καινοτόμων λύσεων στον τομέα της ηλιακής ενέργειας, με έμφαση στη βιώσιμη κατανάλωση ενέργειας.

Κατά τη διάρκεια του πάνελ συζήτησης, με τίτλο “Self-Consumption and Community Projects”, ο Ruben Carvalho τόνισε την αυξημένη ζήτηση για αυτοπαραγωγή και ιδιοκατανάλωση ενέργειας, μια τάση που οδηγείται από καταναλωτές οι οποίοι, αν και έχουν ήδη υπογράψει συμβάσεις, αναμένουν τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις για να προχωρήσουν στην υλοποίηση των έργων τους. Ο κ. Carvalho υπογράμμισε την ανάγκη απλοποίησης των νομικών απαιτήσεων, προκειμένου να επιταχυνθεί η ανάπτυξη των έργων πράσινης ενέργειας. Παρότι υπάρχουν μοντέλα όπως το zero feed-in, τα οποία δεν απαιτούν καμία αλληλεπίδραση με το δίκτυο, η έλλειψη ενός σαφούς νομικού πλαισίου συνεχίζει να δυσχεραίνει ολόκληρη την αγορά της πράσινης ενέργειας.

Επιπλέον, συζητήθηκε η ισχύουσα νομοθεσία για το Net Billing και οι προκλήσεις που παρουσιάζει, ιδιαίτερα σε ζητήματα που αφούν ενεργειακές κοινότητες. Για παράδειγμα, η προσθήκη νέων μελών σε μια ενεργειακή κοινότητα απαιτεί την υπογραφή όλων των υφιστάμενων μελών, καθιστώντας την επέκταση της κοινότητας σχεδόν αδύνατη. Ο κ. Carvalho επισήμανε την επιτακτική ανάγκη για νομοθετικές μεταρρυθμίσεις που θα απλουστεύσουν αυτές τις διαδικασίες, καθώς αυτό το κενό στη νομοθεσία περιορίζει τη συμμετοχή τόσο των νοικοκυριών όσο και των επιχειρήσεων σε ενεργειακά έργα, αποθαρρύνοντας την ευρύτερη υιοθέτηση πράσινων λύσεων.

Η συζήτηση εμπλουτίστηκε από στοχευμένα παραδείγματα που μοιράστηκαν οι υπόλοιποι συμμετέχοντες. Χαρακτηριστική ήταν η περίπτωση που ανέφερε ο κ. Γιαννόπουλος, Chief Operating Officers της Tikun Olam, ο οποίος περιέγραψε πώς η συνεργασία της εταιρείας του με την Greenvolt Next, μέσω φωτοβολταϊκής εγκατάστασης συνολικής ισχύος 662,2 kWp οδήγησε σε μείωση της εξάρτησης από το δίκτυο κατά 20%-35%. Αυτό το παράδειγμα ανέδειξε την ικανότητα της ανανεώσιμης ενέργειας να μειώσει σημαντικά τα ενεργειακά κόστη της εταιρείας, αλλά και το συνολικό περιβαλλοντικό της αποτύπωμα.

Επιπλέον, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε από τους υπόλοιπους ομιλητές στην ανάγκη ενσωμάτωσης λύσεων αποθήκευσης ενέργειας, τόσο σε νοικοκυριά όσο και σε επιχειρήσεις. Οι μπαταρίες, όπως αναφέρθηκε, μπορούν να ενισχύσουν περαιτέρω τη βιωσιμότητα και την ανθεκτικότητα των ενεργειακών κοινοτήτων, καθιστώντας τις λύσεις αυτοπαραγωγής και ιδιοκατανάλωσης πιο βιώσιμες και αποδοτικές μακροπρόθεσμα.

Η παρουσία της Greenvolt Next στο Solar Plaza Summit 2024 επιβεβαίωσε τη δυναμικής της στην αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και τη δέσμευσή της να ξεπεράσει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος. Όπως τόνισε ο Ruben Carvalho, το μέλλον της πράσινης ενέργειας δεν εξαρτάται μόνο από τις τεχνολογικές καινοτομίες, αλλά και από την άμεση ανάγκη για νομική σαφήνεια και την ενίσχυση των κοινοτικών έργων ενέργειας. Η Greenvolt Next συνεχίζει να πρωτοπορεί, προσφέροντας λύσεις που ενδυναμώνουν τις επιχειρήσεις να υιοθετήσουν βιώσιμες ενεργειακές πρακτικές.

Μάθετε περισσότερα:

LinkedIn

Εταιρικό site:  https://next.greenvolt.com/el/

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.