Ανταλλαγή πυρών στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας – Οι πρώτες πληροφορίες

Θερμό επεισόδιο στα σύνορα Τουρκίας και Συρίας - Τα τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι εκτοξεύτηκαν βλήματα από την πλευρά των Σύριων σε ναρκοθετημένη περιοχή και απάντησαν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι δύο βλήματα όλμου έπεσαν στη ναρκοθετημένη περιοχή των συνόρων κοντά στην τουρκική πόλη Κίλις και οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ανταποδίδουν με μπαράζ πυρών πυροβολικού.

Ο εμπειρογνώμονας σε θέματα τρομοκρατίας και ασφάλειας Coşkun Başbuğ ανέφερε για το συμβάν: «Δύο βλήματα όλμου εκτοξεύθηκαν από τη Συρία. Και έχουμε πληροφορίες ότι η οβίδα αυτή έπληξε μια ναρκοθετημένη περιοχή και στη συνέχεια ξέσπασε πυρκαγιά, αλλά η Τουρκία αντέδρασε αμέσως στο περιστατικό. Ποιος έριξε αυτή την οβίδα, ποιος ήταν ο σκοπός, πού ήταν η περιοχή στόχος, όλα αυτά θα τα μάθουμε στο εγγύς μέλλον.

Τι συνέβη και βιώνουμε αυτά τα πράγματα στα σύνορα όπου δεν είχαμε βιώσει κανένα περιστατικό για μήνες; Και πάλι, με βάση τα ευρήματά μας, η κατάληξη του θέματος είναι ότι οι εξελίξεις εκεί προσπαθούν να μεταφερθούν στη Συρία. Τι είπαμε, τι προβλέψαμε; Είχαμε διαπιστώσεις ή προβλέψεις ότι η Συρία σύντομα θα είναι σε κίνηση, ότι η Αμερική θα χρησιμοποιήσει αυτό το κοπάδι των πλιατσικολόγων μέσα, συν τη νέα κατάσταση που αναπτύσσεται ως ευκαιρία, για να καταστήσει μάταιο τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας ή για να πιέσει την Τουρκία μέσω τρομοκρατικών οργανώσεων και ότι θα εμπλακούν σε κάποιες βρώμικες δουλειές».


Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.