Τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι δύο βλήματα όλμου έπεσαν στη ναρκοθετημένη περιοχή των συνόρων κοντά στην τουρκική πόλη Κίλις και οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ανταποδίδουν με μπαράζ πυρών πυροβολικού.

Ο εμπειρογνώμονας σε θέματα τρομοκρατίας και ασφάλειας Coşkun Başbuğ ανέφερε για το συμβάν: «Δύο βλήματα όλμου εκτοξεύθηκαν από τη Συρία. Και έχουμε πληροφορίες ότι η οβίδα αυτή έπληξε μια ναρκοθετημένη περιοχή και στη συνέχεια ξέσπασε πυρκαγιά, αλλά η Τουρκία αντέδρασε αμέσως στο περιστατικό. Ποιος έριξε αυτή την οβίδα, ποιος ήταν ο σκοπός, πού ήταν η περιοχή στόχος, όλα αυτά θα τα μάθουμε στο εγγύς μέλλον.

Τι συνέβη και βιώνουμε αυτά τα πράγματα στα σύνορα όπου δεν είχαμε βιώσει κανένα περιστατικό για μήνες; Και πάλι, με βάση τα ευρήματά μας, η κατάληξη του θέματος είναι ότι οι εξελίξεις εκεί προσπαθούν να μεταφερθούν στη Συρία. Τι είπαμε, τι προβλέψαμε; Είχαμε διαπιστώσεις ή προβλέψεις ότι η Συρία σύντομα θα είναι σε κίνηση, ότι η Αμερική θα χρησιμοποιήσει αυτό το κοπάδι των πλιατσικολόγων μέσα, συν τη νέα κατάσταση που αναπτύσσεται ως ευκαιρία, για να καταστήσει μάταιο τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας ή για να πιέσει την Τουρκία μέσω τρομοκρατικών οργανώσεων και ότι θα εμπλακούν σε κάποιες βρώμικες δουλειές».