Πρόστιμο 800.000€ σε γιατρό που έγραφε συνταγές με τον ΑΜΚΑ της μητέρας του

«Από Νοέμβριο τα απογευματινά χειρουργεία, τα περισσότερα νοσοκομεία δεν έχουν πια ράντζα» είπε ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Στη μάστιγα των υπερσυνταγογραφήσεων αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης λίγο πριν τη συνέντευξη Τύπου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ αποκάλυψε ότι επιβλήθηκε πρόστιμο 800.000 ευρώ σε έναν γιατρό, ο οποίος μέσα σε ένα μήνα, συνταγογράφησε χιλιάδες σκευάσματα χρησιμοποιώντας τον ΑΜΚΑ της μητέρας του!

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί πάνω από 100 γιατροί που υπερσυνταγογραφούν φάρμακα για να κλέβουν λεφτά και ήδη έχουν στείλει τα πρώτα σημειώματα για απολογίες και στοιχεία στον οικονομικό εισαγγελέα, ενώ επεσήμανε ότι θα επιβληθούν ποινικές κυρώσεις.

«Οι υπερσυνταγογραφήσεις αυξάνουν τουλάχιστον κατά 50 εκατ. ευρώ τη φαρμακευτική δαπάνη για τον ΕΟΠΥΥ», ανέφερε ο κύριος Γεωργιάδης.

Από Νοέμβριο τα απογευματινά χειρουργεία

Όπως διευκρίνισε ο υπουργός Υγείας από τα μέσα Νοεμβρίου, όπως έχει προαναγγελθεί, θα ξεκινήσουν τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη το υπουργείο Υγείας θα παίρνουν τηλέφωνο τους ασθενείς που βρίσκονται σε λίστα αναμονής πάνω από 4 μήνες μέχρι έναν χρόνο, για να κλείνεται το ραντεβού της επέμβασης δωρεάν. Υπολογίζεται ότι τα απογευματινά χειρουργεία αφορούν 37.500 επεμβάσεις.

Χωρίς ράντζα τα νοσοκομεία

Για την απεργία των νοσοκομειακών γιατρών ΟΕΝΓΕ ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «όλα αυτά που ζητούν, μισθολογικές αυξήσεις και προσλήψεις, η κυβέρνηση ήδη τα κάνει».

Όσον αφορά τα προβλήματα και τις ελλείψεις που παρατηρούνται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ο κος Γεωργιάδης τόνισε ότι «σήμερα το ΕΣΥ λειτουργεί καλύτερα από ποτέ, για παράδειγμα τα περισσότερα νοσοκομεία δεν έχουν πια ράντζα».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.