Τι γυρεύουν έλληνες πιλότοι σε άσκηση του ΝΑΤΟ με πυρηνικά – Το μήνυμα στη Μόσχα

Στη άσκηση συμμετέχουν 60 μαχητικά αεροσκάφη από τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ, ανάμεσά τους και Ελληνες - Τι είπε ο Μαρκ Ρούτε

Αυτήν την εβδομάδα ξεκίνησε η άσκηση του ΝΑΤΟ, «STEADFAST NOON» (που σημαίνει «Ακλόνητη Αιχμή»), στη Δυτική Ευρώπη.

Θα συμμετέχουν περίπου 60 μαχητικά αεροσκάφη από τα κράτη μέλη της Συμμαχίας, ικανά να μεταφέρουν πυρηνικές βόμβες (αλλά όχι πραγματικές, ΜΟΝΟ εικονικές), όπως γράφει ο ΒΗΜΑτοδότης.

Εξάλλου τα πυρηνικά όπλα (σύμφωνα με τον Ολλανδό νέο Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε) έχουν αποτρεπτικό χαρακτήρα έναντι οποιασδήποτε απειλής, σημειώνει.

Οι πτήσεις πρόκειται να διεξαχθούν πάνω από τον εναέριο χώρο του Βελγίου, της Ολλανδίας, της Μεγάλης Βρετανίας, της Δανίας και της Βορείου Θαλάσσης.

Και Ελληνες στην άσκηση με τα πυρηνικά

Σε αυτήν την άσκηση παίρνουν μέρος και δικοί μας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το έχουμε πει και θα το λέμε συνεχώς, προσθέτει ο ΒΗΜΑτοδότης: οι ελληνες πιλότοι θεωρούνται από του καλύτερους, γεγονός που αποδείχθηκε και στην άσκηση «RAMSTEIN FLAG», η οποία υλοποιήθηκε στην πατρίδα μας, το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Μήνυμα στη Μόσχα

Υπενθυμίζεται ότι το ΝΑΤΟ ξεκαθάρισε ότι η εν λόγω άσκηση δεν συνιστά αντίδραση της Συμμαχίας στον επιθετικό πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν πραγματικά.

Στέλνει, ωστόσο, ένα σαφές μήνυμα στη Μόσχα ότι το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο να αμυνθεί με πυρηνικά όπλα στην έσχατη ανάγκη.

«Η πυρηνική αποτροπή είναι το θεμέλιο της ασφάλειας της Συμμαχίας», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε κατά την έναρξη της άσκησης.

«Σε έναν ασταθή κόσμο, είναι σημαντικό να δοκιμάσουμε και να ενισχύσουμε την άμυνά μας, ώστε οι αντίπαλοι να γνωρίζουν ότι το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο και ικανό να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε απειλή» σημείωσε, ενώ πρόσθεσε ότι «η Steadfast Noon στέλνει ένα σαφές μήνυμα σε κάθε αντίπαλο: το ΝΑΤΟ θα προστατεύσει και θα υπερασπιστεί όλους τους συμμάχους», πρόσθεσε.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.