ΠαΣοΚ: Δυσκολίες στη σύνθεση του πρωινού καφέ – Τι προβληματίζει τον Ανδρουλάκη

Ο Παύλος, η Άννα και το κομβικό πρόσωπο του γραμματέα του ΠαΣοΚ - Η αναγνωριστική πρώτη σύσκεψη Ανδρουλάκη χθες με τους συνεργάτες του.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κοιτάζει μπροστά και προετοιμάζεται για τις μάχες του ΠαΣοΚ που έρχονται στη Βουλή. Η αντιπαράθεση με την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα είναι μετωπική, προκειμένου να αναδειχθούν θέματα που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών, όπως η ακρίβεια, οι χαμηλές υπηρεσίες υγείας και η στεγαστική κρίση.

Σε ότι αφορά την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση οι κινήσεις που μπορεί να κάνει είναι μετρημένες. Παύλος Χρηστίδης, Παναγιώτης Δουδωνής και Δημήτρης Μάντζος αναμένεται να αναβαθμιστούν, μετά το λίφτινγκ που θα γίνει τις επόμενες ημέρες στην Κ.Ο.

Επιπρόσθετα, ικανοποίηση υπάρχει για την μαχητική παρουσία του Πάρη Κουκουλόπουλου, που δεν έχει λείψει στιγμή από τα έδρανα, αλλά και από το γεγονός πως ο Παύλος Γερουλάνος αποτελεί πάντα μία αξιόπιστη επιλογή στα θέματα οικονομίας και μία δυνατή φωνή μετά και από την παρουσία του στις εσωκομματικές εκλογές.

Ο Παύλος και η Άννα

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε χθες μία πρώτη σύσκεψη με τους συνεργάτες που συζητήθηκαν κάποιες από τις επόμενες κινήσεις του. Ωστόσο, ακόμη δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για την αξιοποίηση συγκεκριμένων στελεχών. Αυτό θα γίνει τις επόμενες ημέρες και οι ανακοινώσεις θα γίνουν αρχές τις επόμενης εβδομάδας.

Η συγκεκριμένη σύσκεψη ήταν αναγνωριστική και συζητήθηκαν περισσότερο θέματα τακτικής για το επόμενο διάστημα και όχι θέσεις που θα πάρουν συγκεκριμένα πρόσωπα.

Αξίζει να σημειώσουμε πως ακόμη δεν έχει υπάρξει κάποιο τηλεφώνημα στην Άννα Διαμαντοπούλου, που ακούγεται τις τελευταίες ώρες πως ενδέχεται να συμβάλει στη διαμόρφωση του προγράμματος του ΠαΣοΚ και θα τοποθετηθεί στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας.

Τηλεφώνημα επίσης δεν έχει γίνει ούτε στον Παύλο Γερουλάνο, που έκανε γνωστό σε τηλεοπτική του παρέμβαση πως «θέση αντιπροέδρου δεν προβλέπεται από το καταστατικό», ενώ παράλληλα επεσήμανε πως θα προσφέρει από οποιοδήποτε πόστο του ζητηθεί, καθώς έχει δεσμευτεί σε αυτό και από την προεκλογική του εκστρατεία.

Κώστας Τσουκαλάς, Λευτέρης Καρχιμάκης, Όλγα Μαρκογιαννάκη που ήταν στο ευρωψηφοδέλτιο είναι πάντα στα ραντάρ της ηγετικής ομάδας. Αυτοί μαζί με τον Βαγγέλη Τσόγκα, τον Θανάση Γλαβίνα και την Στεφανία Μουρελάτου, αλλά και στελέχη από την επαρχία θα αποτελέσουν την γραμμή κρούσης της Χαριλάου Τρικούπη την επόμενη ημέρα και τους προνομιακούς συνομιλητές του Νίκου Ανδρουλάκη.

Κομβικό το πρόσωπο του γραμματέα του ΠαΣοΚ

Η πιο δύσκολη εξίσωση που πρέπει να λύσει ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι αυτή του επόμενου γραμματέα του κόμματος. Ο πήχης είναι αρκετά ψηλά κι ένα κόμμα που επιθυμεί να μετατραπεί σε κόμμα εξουσίας, οφείλει να λειτουργεί σαν μία καλοκουρδισμένη μηχανή.

Ο γραμματέας που θα διαδεχθεί τον Ανδρέα Σπυρόπουλο είναι σίγουρο πως θα μετέχει σε ένα ολιγομελές κι ευέλικτο Πολιτικό Συμβούλιο, που θα συνεδριάζει αρκετά συχνά και θα έχει υπό την εποπτεία του τόσο τη λειτουργία της Κεντρικής Επιτροπής, όσο όμως και τις Νομαρχιακές και Τοπικές Οργανώσεις. Αυτές οι νέες οργανώσεις που θα προκύψουν μαζί με τους βουλευτές θα σηκώνουν το βάρος της αντιπολίτευσης σε τοπικό επίπεδο. Θα σηκώσουν επίσης και το πολιτικό βάρος για τη δημιουργία προγράμματος για κάθε νομό της χώρας.

Αυτή η κίνηση θα δείξει τον δρόμο της περιφερειακής ανάπτυξης σε κάθε νομό ξεχωριστά και θα οδηγήσει, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, σε ένα περιφερειακό συνέδριο για κάθε μία από τις 13 περιφέρειες της χώρας. Ο Γραμματέας επίσης θα ελέγχει και θα αξιολογεί, μαζί με τον πρόεδρο, τη λειτουργία των τομέων που θα είναι η αιχμή του δόρατος της αντιπολιτευτικής μας δράσης, τόσο σε επίπεδο κοινωνίας όσο και στη Βουλή.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.