Μητσοτάκης – Ανδρουλάκης: Ποιος θα σηκώσει πρώτος το τηλέφωνο;

Το παρασκήνιο μιας πιθανής συνάντησης - Περιμένουμε από τον κ. Ανδρουλάκη λέει η κυβέρνηση - «Δεν θα ζητήσουμε ακρόαση» λένε στο ΠαΣοΚ

Η συζήτηση ήταν σύντομη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τον Νίκο Ανδρουλάκη για την επανεκλογή του στην ηγεσία του ΠαΣοΚ. Του επεσήμανε ότι παρακολούθησε με ενδιαφέρον την εκλογική διαδικασία και τόνισε ότι «είμαι της άποψης ότι πρέπει να τα λέμε». «Βεβαίως», ήταν η απάντηση του Νίκου Ανδρουλάκη.

Το θέμα έμεινε εκεί. Βρισκόμαστε, ενώπιον μιας πιθανής συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Νίκο Ανδρουλάκη ή μήπως παρακολουθούμε ένα ακόμα σήριαλ που θα καταλήξει στον «δεν φταίω εγώ αλλά ο άλλος;»

Η αναπάντητη κλήση

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την επιθυμία να συναντηθεί με τον κ. Ανδρουλάκη. Το ζήτησε και μετά την πρώτη εκλογή του κ. Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΠαΣοΚ.

Μάλιστα, ο αστικός μύθος φέρει τον κ. Ανδρουλάκη να αφήνει αναπάντητη την πρώτη κλήση του κ. Μητσοτάκη καθώς δεν γνώριζε ποιος τον καλούσε. Ακολούθησαν συνεννοήσεις μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου και της Χαριλάου Τρικούπη για να γίνει η επικοινωνία. Συνάντηση των δύο πολιτικών αρχηγών δεν έγινε. Κατά την πλευρά του κ. Μητσοτάκη επειδή, απλά, δεν την ήθελε ο κ. Ανδρουλάκης. Κατά την πλευρά του κ. Ανδρουλάκη γιατί από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου δεν διατυπώθηκε κάποιο επίσημο αίτημα.

Το μπαλάκι του Μαξίμου

Τώρα; Υπάρχει η πιθανότητα να γίνει αυτή η συνάντηση, ενδεχομένως και την ερχόμενη εβδομάδα όπου υπάρχουν ακόμα κενά στα προγράμματα των δύο πολιτικών αρχηγών; Το Μέγαρο Μαξίμου ρίχνει το μπαλάκι στη Χαριλάου Τρικούπη. «Τώρα περιμένουμε από τον κ. Ανδρουλάκη και τους συνεργάτες του να ειδοποιήσουν το γραφείο του πρωθυπουργού για να κλειστεί η συνάντηση. Δηλαδή, περιμένουμε από τον κ. Ανδρουλάκη το πότε επιθυμεί να γίνει αυτή η συνάντηση», τόνισε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης μιλώντας στο Mega. Συνεπώς, για να υπάρξει αυτή η συνάντηση θα πρέπει η Χαριλάου Τρικούπη να καλέσει το Μέγαρο Μαξίμου.

«Δεν θα ζητήσουμε ακρόαση» λένε στο ΠαΣοΚ

Στα κεντρικά γραφεία του ΠαΣοΚ δεν υπάρχει αρνητική διάθεση για το ενδεχόμενο συνάντησης των δύο πολιτικών αρχηγών. Δεν υπάρχει όμως, όπως λέγεται, να ζητηθεί ακρόαση από τον κ. Μητσοτάκη. Οι επιτελείς του κ. Ανδρουλάκη, επιμένουν θεσμικά. Όπως μεταδίδουν «δεν θα πρόκειται για μια συνάντηση του Κυριάκου με τον Νίκο για να τα πούνε γενικώς και αορίστως αλλά μία συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ». Συνεπώς, θεσμικά, είναι ο Πρωθυπουργός που καλεί έχοντας μια συγκεκριμένη ατζέντα συζήτησης. Περιμένουν λοιπόν, την πρωτοβουλία να την πάρει το Μέγαρο Μαξίμου.

Σε αυτή τη φάση, από την πλευρά του ΠαΣοΚ δεν φαίνεται να υπάρχει διάθεση υποβληθεί αίτημα συνάντησης. Δεν αποκλείουν βέβαια, την ερχόμενη εβδομάδα, να υπάρξει κάποια πρωτοβουλία από την πλευρά της κυβέρνησης.

Σε κάθε περίπτωση, κάθε πλευρά ζυγίζει την κατάσταση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θέλει να υπάρχει ένα κλίμα ακραίας πόλωσης με το ΠαΣοΚ και τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν θέλει να τροδοφοτηθεί κανένα σενάριο προσέγγισης με τη Νέα Δημοκρατία. Υπάρχει και η πληγή των υποκλοπών που δεν έχει κλείσει. Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι, μάλλον παρακολουθούμε ένα ακόμα σήριαλ για μια συνάντηση που, ίσως δεν γίνει»

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.