Απογευματινά χειρουργεία: ΣΥΡΙΖΑ κατά Α. Γεωργιάδη – «Και μετά τι;»

«Τα ευκαιριακά κονδύλια και η δήθεν γενναιοδωρία του κ. Μητσοτάκη δεν πρόκειται να λύσουν το πρόβλημα, ούτε έχουν τέτοιο σκοπό» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας σε όσα υποστήριξε ο υπ. Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης για την έναρξη των απογευματινό χειρουργείων.

Ως «βήμα ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τα απογευματινά χειρουργεία που αρχίζουν, όπως ανήγγειλε το πρωί της Τετάρτης ο υπουργό Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, στα μέσα Νοεμβρίου.

Ο κ. Γεωργιάδης ενημέρωσε ότι το υπουργείο Υγείας θα έρχεται σε επαφή με τους ασθενείς που βρίσκονται σε λίστα αναμονής πάνω από τέσσερις μήνες μέχρι έναν χρόνο για να κλείνεται το ραντεβού της επέμβασης.

Κατά την αξιωματική αντιπολίτευση πρόκειται για «απογευματινά χειρουργεία με το αζημίωτο», τα οποία «συνιστούν προκλητική εισαγωγή ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων λειτουργίας στο δημόσιο σύστημα υγείας από την πλευρά της κυβέρνησης, την ώρα που τα δημόσια χαρακτηριστικά του θα έπρεπε να ενισχύονται».

Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση «η προσπάθεια του υπουργού Υγείας να εμφανίσει τα απογευματινά χειρουργεία ως τη λύση για την αντιμετώπιση της τεράστιας αναμονής αποτελεί εκμετάλλευση των προβλημάτων υγείας χιλιάδων πολιτών, οι οποίοι περιμένουν ακόμη κι ένα έτος για να χειρουργηθούν».

«Η κυβέρνηση της ΝΔ ανταλλάσσει το καθολικό δικαίωμα της πρόσβασης των πολιτών στη δημόσια Υγεία με μερικές χιλιάδες δωρεάν επεμβάσεις, που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης. Και μετά τι; Μετά τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς για τη μείωση της λίστας αναμονής, οι επόμενοι ασθενείς πού θα βρουν χρήματα για να χειρουργηθούν;

Τα ευκαιριακά κονδύλια και η δήθεν γενναιοδωρία του κ. Μητσοτάκη δεν πρόκειται να λύσουν το πρόβλημα, ούτε έχουν τέτοιο σκοπό» υποστηρίζει κατόπιν ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αντιθέτως επισημαίνεται ότι «αυτό που χρειάζεται είναι ενίσχυση των δομών του ΕΣΥ, κατάλληλος εξοπλισμός και φυσικά το απαραίτητο προσωπικό με τις απαραίτητες αμοιβές και δικαιώματα. Όλα αυτά που δεν κάνει η κυβέρνηση».

Γι’ αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ «στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων που αγωνίζονται για τη βελτίωση των όρων εργασίας τους και ενάντια στην εγκατάλειψη του δημόσιου συστήματος υγείας, με την αυριανή, πανελλαδική, πανυγειονομική απεργία στο ΕΣΥ».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.