Την ώρα που οι φήμες σχετικά με την τύχη του Ισμαήλ Καανί άρχισαν να φουντώνουν, το Ιράν φρόντισε να τον επανεμφανίσει. Τα πλάνα που προβλήθηκαν την Τρίτη έδειχναν τον διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης σε μια τελετή μνήμης για ανώτερο στέλεχος που σκοτώθηκε στο Λίβανο.

Φυσικά, τα πλάνα αυτά δε δίνουν απαντήσεις για το πού βρισκόταν ο Καανί τις τελευταίες εβδομάδες, ούτε παρέχει πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του. Στο βίντεο, ο άνδρας που αναγνωρίζεται ως ο Καανί φαίνεται να φοράει ένα μαύρο μπουφάν και να σκουπίζει τα δάκρυα του.

Τα πλάνα που μετέδωσε η τηλεόραση του Ιράν

Το Associated Press ανέφερε ότι ο Καανί συμμετείχε στο μνημόσυνο για τον εξέχοντα στρατηγό της Φρουράς της Επανάστασης Αμπάς Νιλφορουσάν, 58 ετών, ο οποίος σκοτώθηκε στην ισραηλινή αεροπορική επιδρομή που σκότωσε τον ηγέτη της Χεζμπολάχ, Νασράλα, στη Βηρυτό.

Μια selfie ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένας Ιρανός δημοσιογράφος τον έδειχνε να ποζάρει με έναν άνδρα που είπε ότι ήταν ο Καανί. Ο Γιουνές Σαντλού δήλωσε ότι η φωτογραφία τραβήχτηκε στο αεροδρόμιο Mehrabad.

Ποιος είναι ο Ισμαήλ Καανί

Ο Ισμαήλ Καανί είναι Ιρανός ταξίαρχος στο Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης και διοικητής της Δύναμης του Κουντς. Η επίλεκτη αυτή ομάδα, είναι υπεύθυνη κυρίως για τις επιχειρήσεις του Ιράν. Ο ίδιος ανέλαβε το αξίωμα μετά τη δολοφονία του προκατόχου του στη Βαγδάτη, Κασέμ Σουλεϊμανί, το 2020.

Ο ίδιος γεννήθηκε στις 8 Αυγούστου του 1957 στην πόλη Mashhad, μία πόλη από τις πιο πυκνοκατοικημένες της χώρας με έντονο θρησκευτικό στοιχείο. Το 1980 εντάχθηκε στην ιρανική οργάνωση, όπου ανέβηκε σταδιακά στην ιεραρχία. Μάλιστα, μαζί τους πολέμησε στον πόλεμο του Ιράν με το Ιράκ.

Η Τεχεράνη όρισε τον Ισμαήλ Καανί επικεφαλής της υπερπόντιας υπηρεσίας στρατιωτικών πληροφοριών του Σώματος και τα καθήκοντά του ήταν να διαχειριστεί τους παραστρατιωτικούς συμμάχους της Τεχεράνης στη Μέση Ανατολή, καθώς και σε άλλες περιοχές σε όλο τον κόσμο.

Ο Αγιοταλάχ, Αλί Χαμενεΐ, όταν του ανέθεσε τη διοίκηση της Δύναμης Κουντς, τον περιέγραψε ως «έναν από τους πιο εξέχοντες στρατιωτικούς διοικητές κατά τη διάρκεια της Ιεράς Άμυνας». Αν και ποτέ ο ίδιος δεν κατάφερε να έχει τον ίδιο σεβασμό με τον προκάτοχό του.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του Ισμαήλ Καανί, η μονάδα του έχει καταφέρει να εξελίξει τα χτυπήματά της και να ξεπεράσει τους Ισραηλινούς κατασκόπους. Την ίδια στιγμή, επέλεξε να κρατήσει χαμηλό προφίλ και να μην εμφανίζεται δημοσίως.