Ο Κιλιάν Εμπαπέ βρίσκεται στο επίκεντρο έρευνας για υπόθεση βιασμού σύμφωνα με σουηδικά δημοσιεύματα. Ο Γάλλος σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης επισκέφτηκε την Σουηδία τις προηγούμενες ημέρες και εκεί μια γυναίκα προχώρησε στην παραπάνω κατηγορία. Από την πλευρά του ο Εμπαπέ προχώρησε σε διάψευση στα social media και παράλληλα φωτογράφησε την Παρί Σεν Ζερμέν ότι βρίσκεται πίσω από την υπόθεση.

Γιατί βρισκόταν στη Στοκχόλμη

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ο σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης ταξίδεψε στη Στοκχόλμη κατά τη διάρκεια της διακοπής που υπάρχει στα εθνικά πρωταθλήματα για να επισκεφθεί έναν ειδικό για το πρόβλημα του τραυματισμού που αντιμετωπίζει.

  • Πότε πήγε: Ο Γάλλος έφτασε την Τρίτη 8 Οκτωβρίου στη Στοκχόλμη και έφυγε την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου το πρωί με ιδιωτικό τζετ. Έμεινε στο ξενοδοχείο Bank Hotel, ένα πολυτελές κατάλυμα στη σουηδική πρωτεύουσα, μαζί με μέλη της συνοδείας του.
  • Τι έκανε: Κατά τη διάρκεια της παραμονής του, ο Kylian Mbappé επισκέφθηκε διάφορα καταστήματα στη σουηδική πρωτεύουσα, μεταξύ των οποίων ένα εστιατόριο και ένα νυχτερινό κέντρο. Σύμφωνα με την Aftonbladet , ο Εμπαπέ βρέθηκε στο εστιατόριο Chez Jolie, ένα κατάστημα στη σουηδική πρωτεύουσα, το βράδυ της Πέμπτης 10 Οκτωβρίου. Ο φωτογραφικός φακός τον συνέλαβε  να φεύγει από το μαγαζί με τρία άτομα: τον σωματοφύλακά του, τον προσωπικό του βοηθό και τον πρώην συμπαίκτη του στην PSG Νόρντι Μουκιέλε, ο οποίος παίζει φέτος στη Λεβερκούζεν.

Τι είναι γνωστό για την κατηγορία βιασμού

Την υπόθεση ανέδειξαν σουηδικά μέσα. Ο Κιλιάν Εμπαπέ είναι ο στόχος έρευνας της σουηδικής αστυνομίας για «βιασμό και σεξουαλική επίθεση», ανέφερε η εφημερίδα Expressen τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με τη σουηδική εφημερίδα, ο Γάλλος επιθετικός θεωρείται «εύλογα ύποπτος» σε αυτή την έρευνα, το οποίο είναι το χαμηλότερο επίπεδο υποψίας που προβλέπεται από τη σουηδική νομοθεσία. Νωρίτερα μέσα στην ημέρα, μια άλλη σουηδική εφημερίδα, η Aftonbladet , ανέφερε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για βιασμό, χωρίς να αναφέρει κάποιο πρόσωπο που να αποτελεί στόχο. Σύμφωνα με φωτογραφίες που δημοσίευσε η Aftonbladet , η αστυνομία βρισκόταν έξω από το ξενοδοχείο όπου διέμενε ο Εμπαπέ και η συνοδεία του τη Δευτέρα.

  • Τι αναφέρουν τα δημοσιεύματα: Ο βιασμός φέρεται να έλαβε χώρα το βράδυ της Πέμπτης 10 Οκτωβρίου, «στο κέντρο της Στοκχόλμης ,» σύμφωνα με καταγγελία η οποία κατατέθηκε από μια γυναίκα της οποίας η ταυτότητα δεν είναι ακόμη γνωστή. «Η αστυνομία ανέλαβε την καταγγελία το Σάββατο, αφού η γυναίκα είχε ζητήσει θεραπεία», προσθέτει η Aftonbladet .
  • Τι δήλωσε ο εισαγγελέας: «Διεξάγεται έρευνα για ένα έγκλημα που καταγγέλθηκε στις 10 Οκτωβρίου στο κέντρο της Στοκχόλμης» δήλωσε στο AFP ο εισαγγελέας που έχει αναλάβει την υπόθεση, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Επίσης, σε επικοινωνία με το AFP, η αστυνομία της Στοκχόλμης δεν θέλησε να «επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει» την πληροφορία αυτή. «Σε γενικές γραμμές, εάν έχουμε λάβει μια καταγγελία και αποφασίσουμε να διεξάγουμε ανακρίσεις και το γνωστοποιούμε (στο κοινό), είναι πιθανό οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση να λάβουν μέτρα που καθυστερούν και περιπλέκουν την έρευνα ,» εξήγησε η Carina Skagerlind, εκπρόσωπος.

Η αντίδραση του Κιλιάν Εμπαπέ και του περιβάλλοντός του

Μετά τη δημοσίευση του πρώτου άρθρου στην Aftonbladet το απόγευμα , ο σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης αντέδρασε στο κοινωνικό δίκτυο X. «FAKE NEWS!!!! Γίνεται τόσο προβλέψιμο, μόλις μια μέρα πριν από μια ακρόαση, για καλή τύχη» διαμαρτυρήθηκε ο ποδοσφαιριστής.

FAKE NEWS !!!! ❌❌❌
Ça en devient tellement prévisible, veille d’audience comme par hasard 😉 https://t.co/nQN98mtyzR

  • Τι υπονοεί ο Εμπαπέ: Η ακρόαση που αναφέρεται ο Γάλλος σούπερ σταρ αφορά αυτή που έχει προγραμματιστεί για σήμερα (Τρίτη 15 Οκτωβρίου) και αφορά την οικονομική διαμάχη μεταξύ του ίδιου και της Παρί Σεν Ζερμέν. Ο πρώην επιθετικός της Παρί διεκδικεί 55 εκατομμύρια ευρώ σε απλήρωτους μισθούς και άλλα μπόνους από την πρώην ομάδα του.
  • Τι αναφέρει το περιβάλλον του παίκτη: Δεδομένης της κλίμακας αυτής της υπόθεσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στη Γαλλία, το περιβάλλον του παίκτη είχε αποφασίσει να αντιδράσει αποφασιστικά νωρίς το βράδυ. «Σήμερα, μια νέα συκοφαντική φήμη άρχισε να βάζει φωτιά στο διαδίκτυο, ξεκινώντας από το σουηδικό μέσο Aftonbladet», εξήγησε σε ανακοίνωσή του. «Αυτές οι κατηγορίες είναι εντελώς ψευδείς και ανεύθυνες και η διάδοσή τους είναι απαράδεκτη. Προκειμένου να μπει ένα τέλος σε αυτή τη μεθοδευμένη καταστροφή της εικόνας, θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα για την αποκατάσταση της αλήθειας και την καταδίωξη κάθε προσώπου ή μέσου που εμπλέκεται στην ηθική παρενόχληση και τη δυσφημιστική μεταχείριση που υφίσταται επανειλημμένα ο Κιλιάν Εμπαπέ», προειδοποίησε εκ νέου.

Τι απαντά η Παρί και η δήλωση του Ντιντιέ Ντεσάμπ

Το υπονοούμενο του Κιλιάν Εμπαπέ για την Παρί Σεν Ζερμέν δεν έμεινε αναπάντητο. Παράγοντας του συλλόγου επεσήμανε στο AFP ότι η γαλλική ομάδα προτιμά να τον «αγνοήσει και να διατηρήσει την κλάση και την αξιοπρέπειά της». Άλλο στέλεχος μιλώντας στην l’Equipe χαρακτήρισε ως ντροπή όσα υπονόησε ο Κιλιάν Εμπαπέ.

Για το θέμα ρωτήθηκε και ο Ντιντιέ Ντεσάμπ. Ο Ομοσπονδιακός κόουτς επεσήμανε: «Ο καθένας είναι ελεύθερος να γράψει ό,τι θέλει, αλλά υπάρχει ένα αρνητικό περιβάλλον. Να είστε προσεκτικοί όταν γράφετε κάποια πράγματα. Είναι καλύτερα να κάνεις ένα βήμα πίσω πριν βγεις να μιλήσεις, αλλά αυτό συμβαίνει τόσες φορές…».