Στην είσοδο της Βουλής επί της Β. Σοφίας κάθεται ένας πορτοκαλί γάτος, άνευ επίσημου ονόματος. Είναι σύμβολο και μέλος της φρουράς πια αφού εντοπίζεται πάντοτε ακίνητος στο φυλάκιο. Όποιος περνάει τον χαιρετάει. Έχει όμως και ένα κρυφό ταλέντο. Ακούει τα πάντα. Ενίοτε και τις χαμηλόφωνες συζητήσεις που γίνονται.

Είναι λοιπόν ο μοναδικός, εν δυνάμει ωτακουστής που θα γνωρίζει τι είπαν ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Παύλος Γερουλάνος στην τετ α τετ συνάντηση που είχαν στο περιστύλιο της Βουλής το μεσημέρι της Τρίτης.

Οι δύο άντρες στο παρελθόν ήταν φίλοι και συνεργάτες. Ο κ. Γερουλάνος, άλλωστε έχει υπάρξει και υπουργός της κυβέρνησης Παπανδρέου. Τα τελευταία χρόνια, παρότι καμία πλευρά δεν το παραδέχεται δημόσια, υπάρχει μια ρωγμή στη σχέση τους.

Τα πρώτα σύννεφα έγιναν φανερά το 2021. Όταν ο Παύλος Γερουλάνος θα διεκδικούσε την ηγεσία του ΠαΣοΚ απέναντι στον Νίκο Ανδρουλάκη. Ξαφνικά, ανακοίνωσε υποψηφιότητα και ο Γιώργος Παπανδρέου. Το λεγόμενο παπανδρεϊκό μπλοκ διχάστηκε. Ο πρώην πρωθυπουργός περνάει στον β’ γύρο χάνει όμως από τον τότε ευρωβουλευτή. Ο Παύλος Γερουλάνος δεν τα είχε πάει καλά, με πολλούς να το αποδίδουν στην αιφνίδια εμφάνιση του κ. Παπανδρέου.

Το 2024 ο κ. Γερουλάνος κατεβαίνει ξανά απέναντι στον Νίκο Ανδρουλάκη. Χάνει την δεύτερη θέση με διαφορά μικρού ποσοστού από τον Χάρη Δούκα. Λίγες ώρες πριν τον β’ γύρο, ο Γιώργος Παπανδρέου στηρίζει τον Χάρη Δούκα, εμμέσως. Ή τουλάχιστον έτσι ερμηνεύτηκε από τον δήμαρχο Αθηναίων, με τον ίδιο να τονίζει ότι επικοινώνησε με τον πρώην πρωθυπουργό.

Τη Τρίτη το μεσημέρι, Παπανδρέου και Γερουλάνος συζητούν για λίγα λεπτά σαν δύο καλοί φίλοι. Το περιεχόμενο της συζήτησής τους παραμένει κρυφό, συνεχίζει όμως να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Συζήτησαν για θέματα γενικού ενδιαφέροντος; Πολιτικών εξελίξεων; Την επόμενη μέρα για το ΠαΣοΚ; Ή διαπροσωπικά τους θέματα; Μόνο ο γάτος ξέρει.