ΝΔ: Συνεχίζεται το γαλάζιο μασάζ – Η σειρά του Θεοδωρικάκου

Ο Θεοδωρικάκος ενημερώνει τους βουλευτές για τα θέματα του υπουργείου Ανάπτυξης - Κοινοβουλευτικές πηγές αποσυνδέουν αυτές τις ενημερώσεις από τις ομαδοποιημένες κινήσεις γαλάζιων βουλευτών

«Σταύρο να ξεκινήσουμε;», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος στον γραμματέα της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας και οι πόρτες της Γερουσίας στη Βουλή έκλεισαν. Η συνεδρίαση με τους γαλάζιους βουλευτές ξεκίνησε 15 λεπτά νωρίτερα από την ώρα που ήταν προγραμματισμένη, ώστε ο υπουργός να ενημερώσει τους βουλευτές για τα θέματα του υπουργείου, να λύσει απορίες και να ακούσει τις δικές τους προτάσεις.

Η ακρίβεια άλλωστε βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα των καθημερινών προβλημάτων των πολιτών και αποτελεί ένα σημαντικό αγκάθι για την κοινωνία. Για το θέμα αυτό άλλωστε τα κόμματα της αντιπολίτευσης επιμένουν να ζητούν λύσεις από την κυβέρνηση.

Στην αίθουσα της Γερουσίας στη Βουλή, λίγο πριν από τις 3.15 το μεσημέρι ήταν περίπου 40 βουλευτές του κόμματος. «Δεν μας νοιάζει ο αριθμός συμμετοχής, είναι ανοιχτή η πρόσκληση. Κάποιοι βουλευτές βρίσκονται σε αποστολές έτσι κι αλλιώς», δήλωναν κοινοβουλευτικές πηγές. Άλλωστε, όπως περιπαιχτικά πρόσθεσαν, μπορεί κάποιοι βουλευτές να μην έχουν καμία απορία. Την επόμενη εβδομάδα, συμπλήρωσαν, αναμένονται και νέες ενημερώσεις υπουργών.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος προσερχόμενος στη σημερινή συνεδρίαση, σε δήλωση του στο περιστύλιο της Βουλής σημείωσε ότι «η επικοινωνία και η αλληλοενημέρωση με τους βουλευτές είναι συνεχής. Την επόμενη Δευτέρα θα παρουσιάσουμε τη στρατηγική του υπουργείου Ανάπτυξης για την παραγωγική ανασυγκρότηση, γι αυτό ζήτησα να έχω μια ξεχωριστή συζήτηση. Η προσπάθεια για ενίσχυση διαθέσιμου εισοδήματος πολιτών είναι προτεραιότητα για όλη την κυβέρνηση. Εκτεταμένος έλεγχος στις επιχειρήσεις». Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης, ανέφερε ότι «γόνιμες οι συζητήσεις με τους υπουργούς. Γίνεται ανταλλαγή απόψεων, ενημερώνει η κυβέρνηση και οι βουλευτές θέτουν θέματα». Ταυτόχρονα, όπως είπε, «η ακρίβεια απασχολεί την καθημερινότητα η κυβέρνηση θα κάνει ότι μπορεί και είναι εδώ για να πάρει κι αλλά μέτρα αν χρειαστούν».

Σημειώνεται ότι αυτή είναι η τρίτη κατά σειρά ενημέρωση βουλευτών από υπουργούς της κυβέρνησης. Είχαν προηγηθεί η Νίκη Κεραμέως και ο Άδωνις Γεωργιάδης. Παρότι κοινοβουλευτικές πηγές αποσυνδέουν αυτές τις ενημερώσεις από τις ομαδοποιημένες κινήσεις γαλάζιων βουλευτών, χρονικά συνέπεσαν. Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι αυτές οι ενημερώσεις είχαν προγραμματιστεί από το καλοκαίρι.

Μέσα στην αίθουσα πάντως ήταν και ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής, Γιώργος Βλάχος. Ο οποίος μαζί με άλλους 10 συναδέλφους του είχε καταθέσει την ερώτηση για τα κόκκινα δάνεια στον Κωστή Χατζηδάκη. Μάλιστα, επειδή δεν είχε ικανοποιηθεί από τ ην έγγραφη απάντηση του υπουργού κατέθεσε μόνος του νέα ερώτηση προς τον υπουργό. Χθες στην Ολομέλεια της Βουλής ο κ. Χατζηδάκης απάντησε στην ερώτηση του κ. Βλάχου στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου με τους δύο να ανταλλάσσουν γαλάζια «βέλη».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.