«Το εξώδικο ήταν πρόσχημα για να με αποκλείσουν από τις εκλογές ανάδειξης προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ενώ παράλληλα ανέφερε πως εάν ήταν τόσο κακός πρόεδρος όσο υποστηρίζουν οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι αυτό θα έπρεπε να κριθεί από τη βάση του κόμματος.

«Από τον Αύγουστο συνεδριάζουν για να μπλοκάρουν τις αλλαγές που θέλω να προωθήσω στο κόμμα», υποστήριξε, μάλιστα, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και σημειώνοντας πως «πενήντα μέλη της πληρώνονται» από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε επίσης λόγο για επιχείρηση «ρευστοποίησης» του ΣΥΡΙΖΑ και προειδοποίησε ότι οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι θα εισπράξουν την οργή του κόσμου, ενώ προσέθεσε για τα στελέχη που αποφάσισαν να μπλοκάρουν την υποψηφιότητά του, πως «φοβούνται».

«Έχουμε το δικό μας κόμμα, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ».

Στην ερώτηση αν σκέφτεται να φτιάξει δικό του κόμμα, ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε χαρακτηριστικά: «Έχουμε το δικό μας κόμμα, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ».

Επιπλέον, εξέφρασε την πεποίθηση ότι συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ θα αναβληθεί για λόγους σκοπιμότητας, ενώ όπως είπε «η βάση βράζει».

«Δεν τα παρατάω, γιατί έχω δεσμευτεί στη βάση ότι δεν θα τους προδώσω ποτέ. Αυτό σημαίνει ότι θα είμαι εδώ μέχρι τέλους», διεμήνυσε.

Παράλληλα, παραδέχθηκε πως το συνέδριο μπορεί να μην αποφασίσει υπέρ του, ωστόσο, σημείωσε πως «θα είμαστε εδώ, σε εγρήγορση», ενώ παράκαλεσε τον κόσμο «να πάει στη σελίδα ‘Ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ’ και να εγγραφεί».

Μόνο το συνέδριο μπορεί να κρίνει υποψηφιότητες

Και τόνισε πως «μόνο το συνέδριο εγκρίνει υποψηφιότητες και όποιος λέει το αντίθετο ψεύδεται».

«Αποδέχομαι την ψηφοφορία για τη μομφή που μου έγινε, αλλά έπρεπε με εμένα πρόεδρο να οδηγηθούμε σε έκτακτο συνέδριο. Το λέει το καταστατικό. Είναι θέμα ανάγνωσης. Είναι παραπλανητικό αυτό που λέγεται από στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής», ανέφερε επίσης ο Στέφανος Κασσελάκης».

Κληθείς να σχολιάσει τις εσωκομματικές επιθέσεις που δέχεται, απάντησε: «Τους προκαλώ να μείνουν στο ΣΥΡΙΖΑ για να δούμε αν η βάση επιβραβεύσει τη συμπεριφορά τους».

«Να πω στον κόσμο, να μην απογοητεύεται. Να επενδύσει στη δημοκρατία μας. Ας γίνει ασπίδα προστασίας απέναντι σε αυτά που βλέπει μπροστά στα μάτια του», ανέφερε καταληκτικά ο Στέφανος Κασσελάκης.