Ανδρουλάκης: Ποια πρόσωπα αξιοποιεί και ποια αλλάζει – Ο ρόλος Γερουλάνου, Διαμαντοπούλου

Τι θα γίνει με τον Δούκα, οι αλλαγές σε Χαριλάου Τρικούπη και Κοινοβουλευτική Ομάδα ΠαΣοΚ

Οι εκλογές τελείωσαν και ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ επέλεξε να κάνει πρώτα κάποιες κινήσεις εσωτερικής ισορροπίας. Πρώτα, όπως δημοσίευσε το ΒΗΜΑ, πέρασε χρόνο με τον γιο του αμέσως μετά την εκλογική διαδικασία. Τη Δευτέρα το μεσημέρι μετέβη στο Αίγιο για να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία του Δημήτρη Καλογερόπουλου, ενός δημάρχου στυλοβάτη της παράταξης σε Πελοπόννησο και δυτική Ελλάδα.

Όταν επέστρεψε πήγε σε εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, προκειμένου να παραστεί στην απονομή των βραβείων «Βιώσιμης -Καινοτόμου και Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας». Στη συγκεκριμένη εκδήλωση χαιρέτησε τους πρώην πρωθυπουργούς Κωνσταντίνο Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, ενώ είχε και επικοινωνία με τον πρόεδρο του επιμελητηρίου Γιάννη Χατζηθεοδοσίου. Ο κ. Χατζηθεοδοσίου ήταν ένας εκ των υποστηρικτών του, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας.

Οι αλλαγές που θα κάνει ο Ανδρουλάκης

Σήμερα, ο Νίκος Ανδρουλάκης αναμένεται να κάνει τις πρώτες κινήσεις «πασοκικής ισορροπίας» και να ξεκινήσει συσκέψεις με τους στενούς του συνεργάτες. Θέμα συζήτησης η μετεκλογική πορεία του κόμματος.

Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ δεν θέλει να χαθεί το μομέντουμ που έχει δημιουργηθεί στην κοινωνία. Επιθυμεί να κλείσει γρήγορα η συζήτηση για την αξιοποίηση στελεχών, όπως ο Παύλος Γερουλάνος και η Άννα Διαμαντοπούλου. Γνωρίζει, πως τα συγκεκριμένα στελέχη που διεκδικήσαν την προεδρία του κόμματος, μαζί με πολλούς άλλους, μπορούν να συνδράμουν στην εύρυθμη λειτουργία του κόμματος και όλοι μαζί, πρέπει να επιταχύνουν τον βηματισμό τους, προκειμένου να ανεβάσει κι άλλο το ΠαΣοΚ τα ποσοστά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι πρώτες οργανωτικές πρωτοβουλίες θα ανακοινωθούν σύντομα. Το επόμενο διάστημα θα υπάρξει ξανά μετά από αρκετό καιρό, ο πρωινός καφές της Χαριλάου Τρικούπη, με τον Νίκο Ανδρουλάκη και τους στενούς του συνεργάτες. Θα δημιουργηθεί επίσης ομάδα στρατηγικού σχεδιασμού. Παράλληλα, θα οριστεί σκιώδης κυβέρνηση που θα ελέγχει καθημερινά τους υπουργούς και το έργο τους.

Κρίσιμες για τη λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αναμένεται να είναι οι αλλαγές που θα γίνουν και σε αυτό το όργανο. Στους διαδρόμους της Χαριλάου Τρικούπη, ακούγεται όλο και πιο έντονα τις τελευταίες ώρες, πως η γραμματέας της Κ.Ο. Ευαγγελία Λιακούλη θα αντικατασταθεί. Όπως και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Μιχάλης Κατρίνης. Αμφότεροι θα αξιοποιηθούν σε άλλα πόστα, ενώ για αυτές τις δύο θέσεις ακούγονται τρία ονόματα. Παύλος Χρηστίδης, Δημήτρης Μάντζος και Παναγιώτης Δουδωνής είναι εκείνοι που προαλείφονται.

Μία ακόμη θέση, στην οποία θα υπάρξει αλλαγή προσώπου μετά το συνέδριο, είναι αυτή του γραμματέα. Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος ολοκληρώνει τη θητεία του με τη λήξη της λειτουργίας του οργάνου με την συγκεκριμένη σύνθεση και στην επόμενη Κεντρική Επιτροπή θα υπάρξει νέος γραμματέας.

Επιπρόσθετα αναμένεται να υπάρξει αξιοποίηση στελεχών όπως οι Λευτέρης Καρχιμάκης, Κώστας Τσουκαλάς και Όλγα Μαρκογιαννάκη που πήγαν αρκετά καλά στις ευρωεκλογές. Σημαντικό ρόλο την επομένη ημέρα θα έχουν και οι Βαγγέλης Τσόγκας, Στεφανία Μουρελάτου και Θανάσης Γλαβίνας που ήταν στενοί του συνεργάτες του προέδρου του ΠαΣοΚ το προηγούμενο διάστημα.

Ωστόσο, όπως μετέφερε στο ΒΗΜΑ υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαριλάου Τρικούπη, που είναι στον στενό πυρήνα του κ. Ανδρουλάκη «αυτή την στιγμή ο μόνος που ξέρει τι θα γίνει είναι ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ» και συνέχισε τονίζοντας πως «το μόνο σίγουρο είναι πως θα γίνουν αλλαγές. Ένα μικρό και ευέλικτο πολιτικό συμβούλιο είναι κάτι που έχει δεσμευτεί πως θα γίνει ο ίδιος ο Νίκος Ανδρουλάκης. Για να μπορεί να συνεδριάζει τακτικά. Όπως θα γίνουν κι αλλαγές στην επικοινωνία. Από εκεί και πέρα ακόμη νωρίς να ειπωθεί κάτι με βεβαιότητα, καθώς οι εκλογές τελείωσαν πριν λίγες ώρες. Πάντως κι εγώ έχω ακούσει ονόματα, αλλά δεν αποκλείω να υπάρξουν και εκπλήξεις» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.