H BYD ενισχύει την παρουσία της στην Ευρώπη, παρουσιάζοντας από το Παρίσι το όγδοο μοντέλο της ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο coupe SUV με μήκος 4,83 μέτρων που φιλοδοξεί να διεκδικήσει μερίδιο αγοράς από μοντέλα όπως το Hyundai Ioniq 5, το Peugeot 3008 και το Skoda Enyaq Coupe.

Όπως προδίδει και η θαλάσσιας έμπνευσης ονομασία του το Sealion 7 όπως ονομάζεται ανήκει στην σειρά των Dolphin και Seal με τα οποία μοιράζεται και την τεχνολογία του αλλά και την αισθητική γραφή του. Για την ακρίβεια αφετηρία για το νέο coupe SUV αποτελεί η αρχιτεκτονική e-Platform 3.0 η οποία φιλοξενεί και το Seal.

To Sealion 7 θα είναι διαθέσιμο με δύο μπαταρίες 71,8 και 80,6 kWh όπως και στην ήδη διαθέσιμη στην αγορά της Κίνας εκδοχή του όπου, σύμφωνα με το πιο ευνοϊκό κινεζικό πρωτόκολλο υπόσχονται αυτονομία μεταξύ 550 και 610 χλμ. Τα ευρωπαϊκά σχετικά μεγέθη δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί ωστόσο προδιαγράφονται δεδομένα χαμηλότερα.

Να σημειωθεί ότι στην Κίνα η έκδοση με την μεγαλύτερη μπαταρία μπορεί να υποστηρίξει φόρτιση με ισχύ έως και 230 kW, ιδιότητα που αναμένεται να διατηρηθεί ανέπαφη και στο ευρωπαϊκό μοντέλο. Στην ασιατική αγορά η μικρότερη μπαταρία συνδυάζεται με δύο διαφορετικής ισχύος μοτέρ 230 και 313 ίππων οι οποίες εξασφαλίζουν δυνατότητα επιτάχυνσης από 0-100 χλμ./ώρα σε 7,3 και 6,7 δευτερόλεπτα αντίστοιχα.

Η μεγαλύτερη μπαταρία συνδυάζεται με δικινητήρια διάταξη 530 ίππων που με τη σειρά της υπόσχεται επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 4,2 δευτερόλεπτα και κίνηση στους τέσσερις τροχούς.

Στις προδιαγραφές του μοντέλου συγκαταλέγεται το σύστημα διαχείρισης ροπής iTAC το οποίο σύμφωνα με τις συστάσεις της BYD έχει προσαρμοστεί ειδικά για τις ανάγκες του Coupe SUV μοντέλου.

Σε ό,τι αφορά την αισθητική το μοντέλο αντλεί προφανώς τις επιρροές του από το Seal, αν και αυτονόητα προσαρμοσμένη στις αναλογίες ενός δυναμικού coupe SUV ενώ την ίδια προέλευση μπορεί να εντοπίσει κανείς και στη διαμόρφωση του εσωτερικού καθώς, κυρίαρχη είναι μια περιστρεφόμενη οθόνη 15,6 ιντσών που συνδυάζεται με ένα εξίσου ευμεγέθη ψηφιακό πίνακα οργάνων. Στην Κίνα το Sealion 7 προσφέρει τη δυνατότητα επιλογών όπως ένα head-up display που καλύπτει οριζοντίως όλο το παρμπρίζ σε έκταση 50 ιντσών, θερμαινόμενα/ψυχόμενα καθίσματα μπροστά και πίσω καθώς και πανοραμική ηλιοροφή συνολικής έκτασης 2,1 τ.μ.