Καιρός: Ποιος είναι ο Ωμέγα Εμποδιστής που θα φέρει τσουχτερό κρύο

Ριζική αλλαγή του καιρού φέρνει ο Ωμέγα Εμποδιστής - Έρχονται ισχυροί βοριάδες και πτώση θερμοκρασίας από την Τετάρτη.

Έναν καιρό διαφορετικό από αυτόν που έχουμε συνηθίσει για Οκτώβριο θα φέρει ο Ωμέγα Εμποδιστής, με την θερμοκρασία να πέφτει κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Όπως διευκρινίζει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης «πρόκειται για ένα εκτεταμένο πεδίο υψηλών πιέσεων που εξαπλώνεται πάνω από μεγάλο τμήμα της Γηραιάς Ηπείρου σχηματίζοντας το κεφαλαίο γράμμα ωμέγα της ελληνικής αλφαβήτου (πρώτος χάρτης) και που στην ουσία κλείνει το δρόμο στις κακοκαιρίες αναγκάζοντάς τες να ακολουθήσουν άλλη διαδρομή».

Ο υδράργυρος αναμένεται να υποχωρήσει ακόμη και πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα με το κρύο να κάνει αισθητή την παρουσία του τη νύχτα και το πρωί.

«Το σύστημα κακοκαιρίας που περιγράψαμε στην προηγούμενη παράγραφο, χρειάζεται αρκετή παρακολούθηση μιας και αν καταφέρει να «νικήσει» τον αντικυκλώνα που του κλείνει τον δρόμο, θα φτάσει στη χώρα μας με μεγάλη ενέργεια και αρκετά εμπλουτισμένο με υδρατμούς» αναφέρει ο μετεωρολόγος.

Η ανάρτηση στο Facebook

Ερχονται ψυχρές μάζες από την ανατολική Ευρώπη

Για αλλαγή σκηνικού του καιρού έκανε λόγο και ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρτής Κολυδάς. Οπως αναφέρει σε ανάρτησή του έρχονται ψυχρές αέριες μάζες που θα ρίξουν τον υδράργυρο κάτω από τα θερμοκρασιακά επίπεδα της εποχής.

«Μετά από πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα προβλέπεται να έχουμε πτώση της θερμοκρασίας με διάρκεια και με τιμές κοντά ή λίγο κάτω από τα κανονικά επίπεδα για την εποχή» λέει στο Χ ο  Θοδωρής Κολυδάς.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.