Τι θα κάνει τώρα ο Ανδρουλάκης: Οι προκλήσεις και οι νέοι ρόλοι στο ΠαΣοΚ

Ποιες αλλαγές θα γίνουν στο ΠαΣοΚ - Ο ρόλος των Δούκα, Γερουλάνου, Διαμαντοπούλου

Στον απόηχο της χθεσινής μεγάλης νίκης του Νίκου Ανδρουλάκη έγινε μια δήλωση στην οποία καταγράφεται η μεγαλύτερη ίσως πρόκληση για τον επανεκλεγέντα πρόεδρο του ΠαΣοΚ. Ανήκει στην Άννα Διαμαντοπούλου που τόνισε ότι «δεν εκφράζει ο Ανδρουλάκης το 60% και ο Δούκας το 40%» και ότι αυτή τη στιγμή στο ΠαΣοΚ υπάρχει μια νέα ανθρωπογεωγραφία την οποία ο κ. Ανδρουλάκης οφείλει να συνθέσει σε ένα συνέδριο «που πρέπει να ακουστούν όλοι».

Στο επιτελείο του Νίκου Ανδρουλάκη έχουν εκλάβει το χθεσινό αποτέλεσμα ως μια ισχυρή εντολή συνέχειας που όμως οφείλει να λάβει υπόψη και το νέο σκηνικό που έχει δημιουργηθεί. Αυτό που μεταδίδεται από τους στενούς συνεργάτες του κ. Ανδρουλάκη είναι ότι σκοπεύει να προχωρήσει σε πρωτοβουλίες αλλαγών και ανασύνθεσης των δυνάμεων του κόμματος. Οι πρωτοβουλίες αυτές δεν θα αργήσουν να εκδηλωθούν καθώς όπως παρατηρείται «υπάρχει ένα momentum που πρέπει να αξιοποιηθεί».

Η «νέα» Χαριλάου Τρικούπη του Ανδρουλάκη

Προς αυτή την κατεύθυνση είναι πιθανό ο κ. Ανδρουλάκης να ξεκινήσει τη συγγραφή της νέας σελίδας του ΠαΣοΚ με συναντήσεις με τους συνυποψηφίους του. Ήδη, έχει δηλώσει ότι θα τους αξιοποιήσει όλους. Το πιθανότερο είναι να τους προταθεί να έχουν κομβικό ρόλο στα νέα όργανα και σε τομείς όπως ο στρατηγικός και προγραμματικός σχεδιασμός.

Στα νέα αυτά όργανα θα συμμετάσχουν και στελέχη της νέας γενιάς που στήριξαν την προσπάθεια επανεκλογής του κ. Ανδρουλάκη. Ένα από τα ονόματα που ακούγονται για σημαντικό ρόλο είναι αυτό του Λευτέρη Καρχιμάκη. Παύλος Χρηστίδης και Κώστας Τσουκαλάς είναι δύο ακόμα πρόσωπα που αναμένεται να έχουν σημαντικό ρόλο στη «νέα» Χαριλάου Τρικούπη στην οποία παραμένουν, ως σταθερές αξίες πρόσωπα όπως ο Δημήτρης Μάντζος, ο Παναγιώτης Δουδωνής, ο Θανάσης Γκλαβίνας και η Στεφανία Μουρελάτου. Κατά πάσα πιθανότητα θα είναι μέλη και του «πρωινού καφέ» που θα αρχίσει να σερβίρεται στη Χαριλάου Τρικούπη.

Οι αλλαγές στο ΠαΣοκ

Αλλαγές θα υπάρξουν στους τομείς του κόμματος αλλά, πιθανότατα, και στη διάταξη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Αλλαγές θα γίνουν στον τομέα επικοινωνίας, αφού όπως έχει επισημάνει ο κ. Ανδρουλάκης το κόμμα θα πρέπει να ακολουθήσει μια άλλη, πιο επιθετική επικοινωνιακή στρατηγική.

Αλλαγές αναμένεται να υπάρξουν και σε όργανα του κόμματος όπως το Πολιτικό Συμβούλιο. Η διαπίστωση που υπάρχει είναι ότι το όργανο είναι δυσκίνητο. Είναι πιθανό να μειωθεί ο αριθμός των μελών του ώστε να γίνει πιο αποτελεσματικό. Στον σχεδιασμό του κ. Ανδρουλάκη βρίσκεται και η διεξαγωγή ενός προγραμματικού και ενός οργανωτικού συνεδρίου.

Οι συνεργάτες του κ. Ανδρουλάκη, σε σχέση με τις αποφάσεις του για τα πρόσωπα και κυρίως για το ρόλο που θα έχουν την επόμενη μέρα οι συνυποψήφιοι του, δεν ανοίγουν τα χαρτιά τους και αρκούνται στην παρατήρηση ότι «όλα θα γίνουν στην ώρα τους».

Σενάρια που έχουν κυκλοφορήσει στα δημοσιογραφικά γραφεία θέλουν τον κ. Ανδρουλάκη να προτείνει θέση αντιπροέδρου για οικονομικά θέματα στον Παύλο Γερουλάνο κάτι που πάντως δεν φαίνεται να ενθουσιάζει τον βουλευτή Α’ Αθήνας. Τα ίδια σενάρια θέλουν την Άννα Διαμαντοπούλου ως επιλογή για την πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας στις επόμενες εθνικές εκλογές. Τέτοια συζήτηση, πάντως, με την κυρία Διαμαντοπούλου δεν έχει γίνει.

Σε ότι αφορά τον Χάρη Δούκα θα συμμετέχει στα κέντρα λήψης των αποφάσεων αλλά η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι εκ των πραγμάτων ο κ. Δούκας θα πρέπει τώρα να δώσει βάρος στο έργο του στο δήμο της Αθήνας. Σε κάθε περίπτωση είναι θέμα χρόνου ο Νίκος Ανδρουλάκης να αρχίσει να ξετυλίγει τις κινήσεις του.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.