ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν έγινε κάτι συνταρακτικό στο ΠαΣοΚ» – Τι λένε για Ανδρουλάκη

Πώς αποτιμούν στον ΣΥΡΙΖΑ την επανεκλογή Ανδρουλάκη στο ΠαΣοΚ.

Εάν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί μαζί σου τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα. Αυτή η φράση φαίνεται να κυριαρχεί στο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές στο ΠαΣοΚ για την εκλογή προέδρου.

Στις τάξεις των κεντρικών στελεχών του κόμματος, επικρατεί η άποψη πως δεν έγινε και κάτι το συνταρακτικό στο ΠαΣοΚ και άρα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει να φοβάται κάτι. Μόνο που λησμονούν στο ΣΥΡΙΖΑ, ότι το κόμμα επί ένα χρόνο περίπου παράγει τοξικότητα, εχθροπάθεια και εσωστρέφεια, ενώ εκπέμπει και μια μίζερη εικόνα.

Η επανεκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΠαΣοΚ δεν τους ταρακούνησε, όπως λένε, αλλά στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις είναι σαφές ότι τους προβληματίζει τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και πέρα και κυρίως εάν το άλλοτε κραταιό κόμμα επιτύχει τον επαναπατρισμό ψηφοφόρων που είχαν μετακινηθεί στο ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανάλυση που κάνουν οι περισσότεροι στο ΣΥΡΙΖΑ είναι ρηχή και αρχίζει και τελειώνει στα εξής τρία σημεία: α) δεν ψήφισε και κανά τεράστιο κύμα ψηφοφόρων και άρα δεν δημιουργεί δυναμική, β) δεν άλλαξε η ηγεσία και άρα είναι προβλέψιμος ο Ν. Ανδρουλάκης και γ) το ΠαΣοΚ είναι ένα αστικό κόμμα που δεν συγκινεί τους αριστερούς ψηφοφόρους.

Κοντόφθαλμη οπτική

Αυτή είναι μια κοντόφθαλμη οπτική που αγνοεί το πως σκέπτεται ο μέσος ψηφοφόρος του ΠαΣοΚ και κυρίως πως κινούνται τα μικρομεσαία στελέχη που μετακινήθηκαν προς το ΣΥΡΙΖΑ και άνετα επιστρέφουν. Η δημοσκοπική κατάρρευση εξάλλου του ΣΥΡΙΖΑ και τα όσα τραγελαφικά καταγράφονται ενισχύουν το κύμα επιστροφών.

Επί της ουσίας ο ΣΥΡΙΖΑ και τα κεντρικά του στελέχη θεωρούν πως δεν θα τους δημιουργήσει ιδιαίτερο πρόβλημα το ΠαΣοΚ αρκεί οι ίδιοι να λύσουν γρήγορα τα εσωτερικά τους ζητήματα, κλείσει το κεφάλαιο εσωστρέφεια με την εκλογή νέου προέδρου, ενώ από τη σημερινή πλειοψηφία λένε πως ο αποκλεισμός του Στέφανου Κασσελάκη από τις εκλογές μπορεί να λειτουργήσει θετικά για να επιστρέψει κόσμος πίσω.

Βέβαια, υπάρχει ένα ζήτημα με πολλούς που περίμεναν μια άλλη εξέλιξη στο ΠαΣοΚ και βλέπουν τώρα τα όποια σχέδια συζητούσαν για προοδευτικό μέτωπο ενιαίο να καίγονται και μένει να φανεί πως θα κινηθούν. Πάντως η πίεση από το ΠαΣοΚ θεωρείται δεδομένη και δεν την αρνούνται οι περισσότεροι, αλλά πιστεύουν μετά την εκλογή προέδρου να καταφέρουν να ελέγξουν την κατάσταση και κυρίως να μειώσουν τις διαρροές.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.