Είναι λίγο μετά τα μεσάνυχτα και ο Νίκος Ανδρουλάκης επιλέγει να περάσει τις πρώτες στιγμές της ανανεωμένης θητείας του στην ηγεσία του ΠαΣοΚ, παρέα, αλλά κι αγκαλιά με τον γιο του. «Είναι ίσως μία από τις πιο τρυφερές και οικογενειακές στιγμές που είδαμε στο ΠαΣοΚ τους τελευταίες μήνες» θα σχολιάσει στο ΒΗΜΑ υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαριλάου Τρικούπη.
Η άνετη επικράτηση Ανδρουλάκη
Η άνετη, όπως αποδείχθηκε, επικράτηση του Νίκου Ανδρουλάκη τη δεύτερη Κυριακή, του επέτρεψε να αφήσει το άγχος στην άκρη και να περάσει ποιοτικό χρόνο με την οικογένεια του, αλλά και με τους φίλους του. Τους πιο παλιούς τους πιο αγαπημένους, που του έδωσαν συγχαρητήρια και συζήτησαν μαζί του, πολιτικές, καθώς και παραπολιτικές λεπτομέρειες της εσωκομματικής διαδικασίας.
«Καλημέρα ήλιε, καλημέρα»
Νωρίτερα, και υπό τους ήχους του «καλημέρα ήλιε, καλημέρα» ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέμιζε πάνω στο πόντιουμ που είχε στηθεί μπροστά από την είσοδο της Χαριλάου Τρικούπη μία σημαία του ΠαΣοΚ. Τραγουδούσε κι εκείνος τη σύνθεση του Μάνου Λοΐζου που έγινε ταυτοτικό άσμα του ΠαΣοΚ. Από κάτω τραγουδούσε και το συγκεντρωμένο πλήθος, που έσπευσε από κάθε γωνιά της Αττικής, αλλά κι από Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Κρήτη ακόμη κι από Ελβετία για να πανηγυρίσει μαζί του.
Ανδρουλάκης: Αγωνίζομαι για μια πιο δίκαιη κοινωνία
Η ομιλία του διακόπηκε πολλές φορές από τα παρατεταμένα χειροκροτήματα, καθώς κι από το σύνθημα «τώρα κι η σειρά του Μητσοτάκη… Ανδρουλάκη, Ανδρουλάκη».
Σε πανελλήνια μετάδοση ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ ευχαρίστησε έναν-έναν όλους τους συνυποψηφίους του και τόνισε πως «δεν υπάρχουν και ηττημένοι».
Παράλληλα, επισήμανε πως «δεν αγωνίζομαι για την εξουσία. Αγωνίζομαι για μια πιο δίκαιη κοινωνία. Η χώρα μας χρειάζεται μεγάλες και γενναίες αλλαγές. Έχουμε χρέος να νικήσουμε στις επόμενες εκλογές τη Νέα Δημοκρατία. Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις και είμαι σίγουρος ότι μαζί ενωμένοι θα τα καταφέρουμε. Σήμερα έγινε ακόμα ένα βήμα», υπογράμμισε ο ίδιος.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης μίλησε περίπου στις 22:45 στη Χαριλάου Τρικούπη κι αφού ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση στα 908 εκλογικά τμήματα της χώρας και τα 19 του εξωτερικού. Η επίσημη ανακοίνωση έγινε με πρακτικό από την ΕΔΕΚΑΠ στις 22:20. Ψήφισαν 213.781 μέλη και φίλοι του κόμματος και τα ποσοστά των δύο υποψηφίων για τον Νίκο Ανδρουλάκη, 59,9% και 40,1% για τον Χάρη Δούκα, σε μία διαδικασία που κύλησε ομαλά όλη την ημέρα και χωρίς προβλήματα.
Επιπρόσθετα, ικανοποίηση υπάρχει από τη Χαριλάου Τρικούπη και για την εταιρεία που συνεργάστηκαν και διασυνένδεσε τα τάμπλετ στις εφορευτικές με το κεντρικό σύστημα, ώστε να φτάνουν τα αποτελέσματα από όλα τα εκλογικά τμήματα γρήγορα και άμεσα.
Δούκας: Θα είμαι πάντα εδώ στην πρώτη γραμμή
Ο Χάρης Δούκας επέλεξε να τηλεφωνήσει πρώτα στον Νίκο Ανδρουλάκη να τον συγχαρεί και στη συνέχεια να κάνει δηλώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες το κλίμα στο διάλογο που είχαν οι δύο άντρες ήταν αρκετά καλό και ο Νίκος Ανδρουλάκης του απάντησε «ευχαριστώ Χάρη προχωράμε μαζί, προχωράμε μπροστά».
Στη δήλωση του ενωτικός και έσπευσε να συγχαρεί τον Νίκο Ανδρουλάκη τονίζοντας πως «καταφέραμε μέσα σε 3,5 μήνες να κάνουμε έναν καθαρό και έντιμο αγώνα, χωρίς συμβιβασμούς απέναντι σε ακραίες επιθέσεις και να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό πολιτικό ρεύμα. Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για τις αρχές και τις αξίες μας, της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης, της συμμετοχής, της διαφάνειας, με ενότητα, με τη συμμετοχή όλων για ένα μεγάλο ανοιχτό και δυνατό ΠαΣοΚ που μπορεί να κυβερνήσει. Θα είμαι πάντα εδώ στην πρώτη γραμμή» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Μηνύματα ενότητας και αγώνα έστειλαν επίσης με αναρτήσεις και δηλώσεις τους οι Παύλος Γερουλάνος, Άννα Διαμαντοπούλου, Μιχάλης Κατρίνης και Νάντια Γιαννακοπούλου. Ενώ συγχαρητήρια δέχθηκε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον πρόεδρο της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά και τον Στέφανο Κασσελάκη που εξήρε τις άψογες δημοκρατικές διαδικασίες.
Η επόμενη ημέρα βρίσκει το ΠαΣοΚ σε μία κατάσταση που οφείλει να αποκωδικοποιήσει και να ερμηνεύσει τα μηνύματα της κάλπης. Παράλληλα, ο Νίκος Ανδρουλάκης πρέπει να κάνει πράξη τις αλλαγές που έχει υποσχεθεί. Σίγουρα πάντως βρίσκει το ΠαΣοΚ κερδισμένο σε επίπεδο πολιτικής, κουλτούρας διαλόγου και επικοινωνίας με τη βάση της παράταξης.