Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ σημαδεύτηκε, μεταξύ άλλων, από επιθέσεις σε δημοσιογράφους και τη διαρκή στοχοποίηση ορισμένων από υποστηρικτές (μέλη ή απλούς ψηφοφόρους) του Στέφανου Κασσελάκη.

Επισήμως η Κουμουνδούρου ήταν η πρώτη που αντέδρασε. Καταδίκασε μάλιστα τα όσα έλαβαν χώρα εκτός της αίθουσας. Τη Δευτέρα ήταν η σειρά της ΕΣΗΕΑ να εκδώσει ανακοίνωση στήριξης προς τους «συναδέλφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ του ΣΥΡΙΖΑ, κάτω από εξαντλητικές συνθήκες».

Η δημοσιογραφική Ένωση κατήγγειλε συγκεκριμένα «τους προπηλακισμούς που δέχθηκαν αρκετοί από τους δημοσιογράφους, έξω από τον χώρο όπου διεξήχθησαν οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής, το περασμένο Σάββατο», όπως επίσης «τη στοχοποίηση και τις απειλές που εκτοξεύονται εναντίον τους από τρολ του Διαδικτύου».

«Οι επιθέσεις με στόχο τον εκφοβισμό δημοσιογράφων, το μοναδικό αμάρτημα των οποίων είναι ότι κάνουν την δουλειά τους υπό εξαντλητικές συνθήκες, από αγανακτισμένους που εμφανίζονται ως υποστηρικτές του κ. Κασσελάκη, δεν πρόκειται να πτοήσουν τους ανθρώπους της ενημέρωσης» επισημάνθηκε σχετικώς.

Τέλος το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ διαμήνυσε ότι «η ελευθεροτυπία δεν πρόκειται να υποκύψει ούτε σε υστερικές πρακτικές ούτε στα τρολ του Διαδικτύου».