Αλλάζουν όλα με το πουρμπουάρ – Πότε θα φορολογείται

Το ζήτημα του αφορολόγητου των πουρμπουάρ προέκυψε λόγω της ραγδαίας αύξησης των ηλεκτρονικών συναλλαγών και της μαζικής διασύνδεσης των ταμειακών με τα POS.

Αλλάζουν τα δεδομένα για τη φορολόγηση του πουρμπουάρ των υπαλλήλων. Η κυβέρνηση δρομολογεί την ψήφιση νομοσχεδίου για αφορολόγητο έως 300 ευρώ τον μήνα για τα tips που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφενεία, καφετέριες, εστιατόρια, μπαρ κ.λπ.).

Σημειώνεται πως το ζήτημα του αφορολόγητου των φιλοδωρημάτων ήρθε στην επιφάνεια λόγω της ραγδαίας αύξησης των ηλεκτρονικών συναλλαγών και της μαζικής διασύνδεσης των ταμειακών με τα POS.

Οι εργοδότες αναγκάζονται να δηλώνουν -όπως είχαν πάντα υποχρέωση- τα φιλοδωρήματα που λαμβάνουν οι εργαζόμενοί τους, ώστε αυτά να φορολογούνται όπως ο μισθός τους.

«Η λύση καλύπτει και τις 2 πλευρές»

Ο Γιώργος Κουράσης, Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορίων & Συναφών Επαγγελμάτων, μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» για το πουρμπουάρ και τι προβλέπεται.

«Υπολογίστηκε περίπου το ποσό που μπορεί να λαμβάνει ένας εργαζόμενος σε μία μέση επιχείρηση. Αυτό που θα κάνει το υπουργείο είναι το αυτονόητο. Θεωρώ ότι είναι μια λύση που καλύπτει κι τις 2 πλευρές. Φέτος είχαμε 30.000 κενές θέσεις εργασίας στην εστίαση», ανέφερε.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.