Είκοσι χρόνια συμπληρώνονται από τον θάνατο του Βλάσση Μπονάτσου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον Οκτώβριο του 2004 σκορπώντας θλίψη στην οικογένειά του αλλά και στον καλλιτεχνικό χώρο.

Ήταν μόλις 54 ετών όταν η είδηση του θανάτου του πιο ζωηρού παιδιού του ελληνικού θεάματος σόκαρε το πανελλήνιο.

Ο Βλάσσης Μπονάτσος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 30 Νοεμβρίου 1951. Τα πρώτα του καλλιτεχνικά βήματα τα έκανε στα τέλη της δεκαετίας του ’60 με το μουσικό συγκρότημα Πελόμα Μποκιού, όπου είχε υπογράψει τη μεγάλη επιτυχία «Γαρύφαλλος».

Σταθμός στη θεατρική πορεία του Βλάση Μπονάτσου ήταν η ερμηνεία του στο μιούζικαλ «Εβίτα», όπου στο πλευρό της τότε συντρόφου του Αλίκης Βουγιουκλάκη, υποδύθηκε τον Τσε Γκεβάρα.

Μία από τις αναρτήσεις που ξεχωρίσαμε είναι αυτή του Γιώργου Τράπαλη, ο οποίος χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Πέρασαν 20 χρονιά. Μου φαίνεται απίστευτο πως ο αιώνιος έφηβος εδώ και 2 δεκαετίες δεν είναι ανάμεσα μας. Πόσες ζωές κατάφερε να ζήσει μέσα σε 54 χρόνια ;

Υπήρχε ο Βλασσης τραγουδιστής. Εκείνος ο τύπος με τη βραχνή χαρακτηριστική φωνή ο οποίος την ίδια στιγμή που έκανε ρεγγε τον Γουιλι του Μικρούτσικου, την επόμενη παραδεχόταν σε ένα ζεϊμπέκικο πως μια γυναίκα πάντα τη ζωή μας τη κανόνιζε, βγάζοντας ένα παιδικό παράπονο για τις γυναίκες που λάτρευε. Ήταν ο ίδιος που έβαζε στη θέση του κάθε άνδρα «εμένα» λέγοντας πως εκείνη δεν τον αλλάξει με κανένα αλλά ταυτόχρονα δεν έπαιζε με τις γυναίκες για να χάσει. Αλλά κυρίως απολάμβανε μόνο μια κοπέλα, δυο φίλους και τη μουσική.

Υπήρχε ο Βλάσσης της τηλεόρασης. Ένας γοτθικός περφομερ, απόλυτα καθοριστικός και πάντα ο εαυτός του. Είτε στα τηλεπαιχνίδια, είτε στις φάρσες.

Ήταν ο Βλάσσης των Απαράδεκτων, αλλωτε «τυχερός τα βραδιά που δεν ηρθε» , αλλωτε στου Lamoya ή στην δροσιά για πεϊνιρλί και πάντα με την απορία γιατί «είναι καλό να τα έχεις καλά με το κόμμα»

Κυρίως ήταν, είναι και θα είναι ο Βλασσης μας αυτό το παιδι που αρνείται να μεγαλώσει, στο οποίο δεν μπορείς να κρατήσεις κακία για τις ζαβολιές του διότι ξέρεις πως έχει μια παιδική ψυχούλα.

Βλάσσης Μπονάτσος 30/9/1949-14/10/2004».