5 το πρωί: Νίκη Ανδρουλάκη στο ΠαΣοΚ – Επίθεση της Χεζμπολάχ στο Ισραήλ – Έκανε το 4×4 η Εθνική

Ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκέντρωσε το 59,92% των ψήφων και παρέμεινε στην προεδρία του ΠαΣοΚ - Στις πρώτες του δηλώσεις έστειλε μήνυμα ενότητας θέτοντας ως στόχο τη νίκη στις επόμενες εκλογές.

1

Επανεκλέχθηκε Πρόεδρος του ΠαΣοΚ ο Νίκος Ανδρουλάκης

  • Το αποτέλεσμα: Στις εσωκομματικές εκλογές του ΠαΣοΚ για την ανάδειξη Προέδρου, νικητής αναδείχθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης με 59.92%, ενώ ο Χάρης Δούκας απέσπασε 40,08%. Συνολικά ψήφισαν 213.001.
  • Το μήνυμα Ανδρουλάκη: Στην ομιλία μετά τη νίκη του, ο κ. Ανδρουλάκης συνεχάρει τους συνυποψηφίους του, λέγοντας ότι «δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι» από την εκλογική διαδικασία. Απηύθυνε δε προσκλητήριο από σε όλους σε όλους τους πολίτες που είναι απογοητευμένοι από την κυβερνητική πολιτική
  • Η δήλωση Δούκα: Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αθηναίων, συνεχάρη τον κ. Ανδρουλάκη για τη νίκη του ενώ δήλωσε «παρών» για την επόμενη μέρα λέγοντας ότι «θα είμαι πάντα εδώ στην πρώτη γραμμή».
2

Η Χεζμπολάχ χτύπησε με drones και ρουκέτες το Ισραήλ

  • Διπλή επίθεση: Δύο επιθέσεις εξαπέλυσε η Χεζμπολάχ χθες στο έδαφος του Ισραήλ. Η πρώτη στη πόλη Μπινγιαμίνα. Η σιιτική οργάνωση χτύπησε με «σμήνος drones» σε στρατιωτική θέση. Η δεύτερη έγινε στη πόλη Χάιφα λίγες ώρες αργότερα.
  • Δεκάδες τραυματίες: Από την πρώτη επίθεση τραυματίστηκαν 67 άνθρωποι. Οι πέντε από αυτούς θεωρούνται σοβαρά τραυματισμένοι. Οι περισσότεροι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε ιατρικό κέντρο στην Χαντέρα και άλλοι σε νοσοκομεία σε κοντινές περιοχές.
  • Δεν ακούστηκαν σειρήνες: Σύμφωνα με τη Haaretz, δεν ακούστηκαν σειρήνες προειδοποίησης στην περιοχή πριν από το χτύπημα του drone, ενώ η πολεμική αεροπορία της χώρας ερευνά αν τα drone πέρασαν απαρατήρητα από την αεράμυνα.

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Πρόστιμο στη ΝΔ για τα email της Ασημακοπούλου

  • Θέμα ωρών: Τα επόμενα 24ωρα αναμένεται η απόφαση της Αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων επί του ύψους του προστίμου που θα κληθεί να πληρώσει η ΝΔ για το θέμα των emails που είχε στείλει η πρώην ευρωβουλευτής του κόμματος, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, σε απόδημους Έλληνες.
  • Πότε πάρθηκε η απόφαση; Η απόφαση φέρεται να ελήφθη προ 5 ημερών με οριακή πλειοψηφία, 3 – 2, ύστερα από έντονο παρασκήνιο, με δύο μέλη της Αρχής να εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους υποστηρίζοντας ότι δεν ευθύνεται συνολικά η ΝΔ.
  • Τι έχει προηγηθεί: Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχουν επιβληθεί πρόστιμα στο υπουργείο Εσωτερικών συνολικού ύψους 400.000 ευρώ και στην Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου ύψους 40.000 ευρώ.
4

Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας

  • Αλλάζει το σκηνικό του καιρού: Μετά από τις τελευταίες ημέρες κατά τις οποίες ο καιρός θύμιζε περισσότερο καλοκαίρι, από τη Δευτέρα θα έχουμε αλλαγές με πτώση της θερμοκρασίας. Σταδιακά το θερμόμετρο θα σημειώσει αισθητή πτώση σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.
  • Ενισχύονται οι βοριάδες: Από την Τετάρτη οι άνεμοι (βοριάδες) στο Αιγαίο θα ενισχυθούν στα 7 και την Πέμπτη και Παρασκευή πιθανώς να φτάσουν τα 8 μποφόρ, γεγονός που θα συνοδευτεί από πτώση της θερμοκρασίας σε επίπεδα χαμηλότερα από το μέσο όρο για την εποχή, κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο.
  • Θα επηρεαστεί και η Αττική: Τα καιρικά φαινόμενα σταδιακά θα επηρεάσουν και την Αττική. Το θερμόμετρο θα αρχίσει να κατεβαίνει και κυρίως από την Παρασκευή το κρύο θα είναι αισθητό.
5

Ασταμάτητη η Εθνική

  • Εξαιρετική η γαλανόλευκη: Τέταρτη νίκη σε ισάριθμα ματς για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, η οποία επικράτησε 2-0 της Ιρλανδίας. Μπακασέτας στο 48′ και Μάνταλος στο 90+2′, οι σκόρερ των ελληνικών γκολ. Συγκινητικό video, ενός λεπτού σιγή, μαύρα περιβραχιόνια και πανό αφιερωμένα στον αδικοχαμένο Τζορτζ Μπάλντοκ.
  • Τρομερή εμφάνιση από τον Ολυμπιακό: Μπάσκετ βγαλμένο από την καλύτερή του περίοδο έπαιξε απέναντι στον Αρη ο Ολυμπιακός, που είχε ουσιαστικά όλη την ομάδα σε καλή μέρα και νίκησε πολύ εύκολα τους Θεσσαλονικείς (102-72). Απίθανος ο Σάσα Βεζένκοφ, πολύ δυνατός ο Ράιτ, εκπληκτικός ο Παπανικολάου, κάνει ήδη τη διαφορά ο Φαλ.
  • Η Τσέπνγκεντις έσπασε τα χρονόμετρα στο Μαραθώνιο: Η Ρουθ Τσεπνγκέτιτς έγραψε το όνομά της με χρυσά γράμμα στην ιστορία του Μαραθωνίου. Η 30χρονη από την Κένυα κάλυψε την απόσταση σε 2 ώρες, 9 λεπτά και 57 δευτερόλεπτα και κατέρριψε το ρεκόρ που κατείχε η Τιγκστ Ασέφα από την Αιθιοπία με 2:11.53 από τις 24 Σεπτεμβρίου 2023 στο Βερολίνο.

 

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.