Ο τυφώνας Μίλτον προκάλεσε στη Φλόριντα ζημιές και οικονομικές απώλειες ύψους τουλάχιστον 160 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση του AccuWeather. Το ποσό αναμένεται να φτάσει στα 180 δισ. δολάρια καθιστώντας έτσι τον Μίλτον μια από τις πιο καταστροφικές καταιγίδες στην ιστορία της Φλόριντα.

Οι νεκροί ανέρχονται σε 17.

Ο Μίλτον ήρθε μετά τον τυφώνα Helen ο οποίος προκάλεσε ζημιές και οικονομικές απώλειες τουλάχιστον 225 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Με τις συνολικές ζημιές και οικονομικές απώλειες του τυφώνα Μίλτον ύψους 160-180 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το άθροισμα των δύο τυφώνων σε μόλις τρεις εβδομάδες έχει συνολικές ζημιές και οικονομικές απώλειες κοντά στο 2% του ΑΕΠ της χώρας», ανέφερε σε δήλωσή του ο ιδρυτής και εκτελεστικός πρόεδρος της AccuWeather, Joel N. Myers.

Στην Τάμπα ο Μπάιντεν

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναμένεται να επιθεωρήσει τις ζημιές στην περιοχή του κόλπου Τάμπα την Κυριακή και να ενημερωθεί για την κατάσταση της αντιμετώπισης της καταστροφής από αξιωματούχους.

Οι καταστροφικοί άνεμοι είχαν ως αποτέλεσμα εκατομμύρια σπίτια και επιχειρήσεις να μείνουν χωρίς ρεύμα. Από την Παρασκευή, 2,4 εκατομμύρια πελάτες ήταν στο σκοτάδι σύμφωνα με το PowerOutage.us.

Πάνω από το ένα τέταρτο των βενζινάδικων σε όλη την πολιτεία δεν είχαν καύσιμα με τις περιοχές της Τάμπα και της Αγίας Πετρούπολης να επηρεάζονται περισσότερο, καθώς το 75% των πρατηρίων τους ήταν άδεια.

Τα λιμάνια της Φλόριντα έκλεισαν ενόψει του Μίλτον και ορισμένα δεν είχαν ρεύμα την Πέμπτη. Το λιμάνι Tampa Bay, το οποίο διαχειρίζεται το 43% των καυσίμων που χρησιμοποιούνται από αεροπλάνα, αεροσκάφη, ρυμουλκούμενα και επιβατικά οχήματα στην πολιτεία, εξακολουθούσε να έχει προβλήματα ηλεκτροδότησης την Παρασκευή.