Το Ισραήλ βομβάρδισε τέμενος – Μάχες του στρατού με τη Χεζμπολάχ

Καταστράφηκε ολοσχερώς το τζαμί που βομβάρδισε το Ισραήλ - Συνεχίζονται οι μάχες σώμα με σώμα της Χεζμπολάχ με τον ισραηλινό στρατό.

Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή κατέστρεψε σήμερα (13/10) τζαμί στον νότιο Λίβανο, όπου το Ισραήλ έχει εντείνει τους βομβαρδισμούς του τις τελευταίες εβδομάδες.

«Γύρω στις 03:45 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδος), εχθρικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν αεροπορικό πλήγμα με στόχο το παλιό τζαμί στο κέντρο του χωριού Κφαρ Τέμπνιτ, καταστρέφοντάς το ολοσχερώς», μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου ANI.

Η Χεζμπολάχ υποστήριξε ότι απώθησε δύο απόπειρες διείσδυσης των ισραηλινών δυνάμεων σε περιοχή κοντά σε μεθοριακό χωριό στον νότιο Λίβανο. Οι μαχητές της Χεζμπολάχ πυροδότησαν εκρηκτικούς μηχανισμούς κατά των Ισραηλινών στρατιωτών στην περιοχή κοντά στο λιβανικό χωριό Ράμια, σύμφωνα με πηγές.

«Το Ισραήλ δεν θα στοχεύσει πυρηνικά»

Το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο NBC μετέδωσε ότι αμερικανοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι το Ισραήλ έχει περιορίσει σε στρατιωτικές και ενεργειακές υποδομές τους στόχους της απάντησης που θα δώσει στο Ιράν για την πρόσφατη επίθεσή του.

Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι το Ισραήλ θα στοχεύσει πυρηνικές εγκαταστάσεις ή θα πραγματοποιήσει δολοφονίες, λένε Αμερικανοί αξιωματούχοι που δεν κατονομάστηκαν, προσθέτοντας ότι το Ισραήλ δεν έχει καταλήξει σε τελικές αποφάσεις όσον αφορά το πώς και το πότε θα προβεί στα αντίποινα.

Ο υπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών εξέφρασε τη «βαθιά ανησυχία» του στον ισραηλινό ομόλογό του κατά την διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας τους, για το γεγονός ότι μπήκαν στο στόχαστρο κυανόκρανοι του ΟΗΕ στο Λίβανο

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.