Ισραήλ: Χτύπημα της Χεζμπολάχ με drone κοντά στην Μπινγιαμίνα – Νεκροί και τραυματίες

Η Χεζμπολάχ συνεχίζει τις επιθέσεις στο Ισραήλ - Δείτε βίντεο

Στους 67 ανέρχονται οι τραυματίες, σύμφωνα με τον τελευταίο προσωρινό απολογισμό, από την επίθεση με drones που εκτόξευσε σήμερα νωρίς το βράδυ η Χεζμπολάχ κατά στρατιωτικής θέσης στην πόλη Μπινγιαμίνα, νότια της Χάιφα. Την ίδια ώρα ισραηλινά ΜΜΕ επικαλούμενα τον Magen David Adom (MDA) κάνουν λόγο και για νεκρούς.

Ο αριθμός των βαριά τραυματιών από την επίθεση παραμένει στους τέσσερις, με πέντε σοβαρά τραυματίες, σύμφωνα με γιατρούς. Οι περισσότεροι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε ιατρικό κέντρο στην Χαντέρα και άλλοι σε νοσοκομεία σε κοντινές περιοχές, όπως στην Χάιφα.

Χεζμπολάχ: Επιτεθήκαμε σε στρατόπεδο

Η Χεζμπολάχ στην ανακοίνωσή της τόνισε ότι εξαπέλυσε επίθεση με ένα «σμήνος drones» κατά του στρατοπέδου της Ταξιαρχίας Γκολάνι στην πόλη Μπινγιαμίνα στο βόρειο Ισραήλ.

Αφιέρωσε αυτή την επίθεση στον πρώην αρχηγό της Χασάν Νασράλα, που σκοτώθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου σε ισραηλινό πλήγμα στη Βηρυτό.

Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει δώσει μέχρι στιγμής περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας ασθενοφόρων του Ισραήλ τόνισε ότι τέσσερις είναι σε κρίσιμη κατάσταση και 12 έχουν τραυματιστεί από ελαφριά μέχρι βαριά.

Σύμφωνα με τη Haaretz, δεν ακούστηκαν σειρήνες προειδοποίησης στην περιοχή πριν από το χτύπημα του drone.

Δείτε βίντεο:

Η Χεζμπολάχ του Λιβάνου προειδοποιεί τους Ισραηλινούς κατοίκους που διαμένουν κοντά σε στρατιωτικές βάσεις στο Βόρειο Ισραήλ να αποχωρήσουν μέχρι περαιτέρω ενημέρωση.

Οι IDF, όπως αναφέρουν στον επίσημο λογαριασμό τους στο Telegram, αναφέρουν ότι ένα drone που εκτοξεύτηκε από τον Λίβανο αναχαιτίστηκε πάνω από τη θάλασσα και καλούν τους πολίτες να ακολουθούν τις εντολές της Διοίκησης Εσωτερικού Μετώπου.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση στο Χ:

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.