Η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου έκανε το 4/4 στο Nations League. Η γαλανόλευκη επικράτησε 2-0 της Ιρλανδίας με σκόρερ τους Μπακασέτα και Μάνταλο.

Συγκινητικό video, ενός λεπτού σιγή, μαύρα περιβραχιόνια και πανό αφιερωμένα στον Μπάλντοκ. Με τη λήξη, οι Μάνταλος και Μασούρας, περιστοιχισμένοι από τους συμπαίκτες τους, σήκωσαν μία φανέλα του αδικοχαμένου άσου του Παναθηναϊκού.

Η εξέλιξη του αγώνα: Από καραμπόλα με πρωταγωνιστές Σιώπη, Νάιτ και Ρότα, λίγο έλειψε να γίνει η ζημιά για την Εθνική μόλις στο 4′, όμως, ο Ρότα άσκησε πίεση στον Φέργκιουσον κι εκείνος δεν έπιασε καλό σουτ.

Πάντως, οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς δεν επηρεάστηκαν από αυτή τη φάση και σύντομα επέβαλαν την κυριαρχία τους. Ενα σουτ του Μπακασέτα στο 8′ που κόντραρε και κατέληξε σε κόρνερ, ήταν η πρώτη καλή στιγμή.

Ο Μασούρας σπατάλησε κλασική ευκαιρία στο 11′ με ωραίο εν κινήσει σουτ που έβγαλε εντυπωσιακά ο Κέλεχερ σε κόρνερ. Ο ίδιος παίκτης απείλησε στο 17′ με κεφαλιά που πέρασε άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα, ο Κέλεχερ σταμάτησε τα σουτ των Μπακασέτα και Παυλίδη.

Στα μισά του α’ ημιχρόνου η Ελλάδα είχε κατοχή 70% και ήδη αρκετές τελικές, επομένως το γκολ φαινόταν ζήτημα χρόνου. Παράλληλα, οι διεθνείς απέδιδαν στο αμυντικό σκέλος, ιδίως στις πτέρυγες, γεγονός που άφηνε ιδιαίτερα ικανοποιημένο τον Γιοβάνοβιτς.

Το δίδυμο των στόπερ είχε αλλάξει, αφού ο Χατζηδιάκος αντικατέστησε τον τιμωρημένο Κουλιεράκη, αλλά δεν υπήρξε το παραμικρό πρόβλημα. Ο Σιώπης έκανε σπουδαία δουλειά στη μεσαία γραμμή, ο Μπακασέτας απέδειξε ξανά ότι είναι παίκτης… Εθνικής και ο Τζόλης ήταν ιδιαίτερα δραστήριος.

MVP του α’ ημιχρόνου, πάντως, ήταν ο Κέλεχερ, ο οποίος σταμάτησε και το σουτ του Γιαννούλη στο 29′. Αφότου κύλησε το πρώτο ημίωρο, η Εθνική δικαιολογημένα έριξε ρυθμούς, κλείνοντας το α’ ημίχρονο με 14 τελικές, εκ των οποίων οι 5 εντός εστίας.

Ο Μπακασέτας σκόραρε και ράγισε καρδιές

Επρεπε να αρχίσει το β’ μέρος για να σκοράρει η ελληνική ομάδα, συγκεκριμένα στο 48′ με σουτ του Μπακασέτα, έπειτα από ωραία συνεργασία. Τότε ο σκόρερ έβγαλε το μαύρο περιβραχιόνιο και το ύψωσε προς τον ουρανό, τιμώντας τη μνήμη του Μπάλντοκ.

Οι 30.253 φίλαθλοι σηκώθηκαν από τις θέσεις τους και έσπρωξαν την Εθνική προς το δεύτερο γκολ. Ο Μπακασέτας με φάουλ στο 66′ έστειλε την μπάλα λίγο άουτ, ενώ στο 69′ ο Βλαχοδήμος χρειάστηκε για πρώτη φορά, αποκρούοντας σε κόρνερ την κεφαλιά του Τέιλορ.

Η Εθνική κρατούσε το προβάδισμα και στο 87′ ο Μαυροπάνος έβαλε κόντρα στο σουτ του Τέιλορ, προτού ο Βλαχοδήμος μπλοκάρει τη νέα προσπάθεια του Ιρλανδού.

Ενα άστοχο σουτ του Πέλκα στο 90+1′ ήταν η πρώτη ελληνική φάση μετά από αρκετή ώρα, ώσπου στο 90+2′ ο Κέλεχερ έκανε τραγικό λάθος, ο Μάνταλος έκλεψε την μπάλα, πέρασε τον τερματοφύλακα και σε κενή εστία διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων

ΕΛΛΑΔΑ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Βλαχοδήμος, Ρότα, Μαυροπάνος, Χατζηδιακός, Γιαννούλης, Κουρμπέλης, Σιώπης, Μασούρας, Μπακασέτας, Τζόλης, Παυλίδης.

ΙΡΛΑΝΔΙΑ (Χέιμιρ Χάλγκριμσον): Κέλεχερ, Ο ‘Σέι, Κόλινς, Σκέιλς, Μπρέιντι, Κούλεν, Σμόντικς, Νάιτ, Ογκμπένε, Πάροτ, Φέργκιουσον.