Φλογέρες με μανούρι, καρύδια, σταφίδες και δυόσμο

Ιδανικές για όλα τα τραπέζια και για τις γιορτές.

Φλογέρες με μανούρι, καρύδια, σταφίδες και δυόσμο

Ιδανικές για όλα τα τραπέζια και για τις γιορτές.

Info

Χρόνος Προετοιμασίας:

15λ

Χρόνος Μαγειρέματος:

20λ

Βαθμός Δυσκολίας:

Υλικά

Για 50 τεμάχια

  • 500 γρ. φύλλο κρούστας
  • 750 γρ. μανούρι
  • 1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. μαύρες σταφίδες
  • 100 γρ. καρύδια ψιλοσπασμένα
  • 150 γρ. βούτυρο αγελάδας
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Λιώνουμε σε ένα μπρίκι και σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο.

     

     

     

     

  2. Λιώνουμε σε ένα μπολ με το πιρούνι το μανούρι και στη συνέχεια το ανακατεύουμε καλά με το δυόσμο, τις σταφίδες και το καρύδι.

  3. Ανοίγουμε στον πάγκο της κουζίνας τα φύλλα κρούστας και κόβουμε το καθένα κατά μήκος σε λωρίδες των 6 εκ. περίπου. Αλείφουμε καλά κάθε λωρίδα με το λιωμένο βούτρο.

  4. Βάζουμε στη μια άκρη λίγη γέμιση και τυλίγουμε σε ρολό. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία φτιάχνοντας φλογέρες μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.

  5. Αραδιάζουμε τις φλογέρες σε ρηχό ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Τις αλείφουμε με βούτυρο και τις ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Εναλλακτικά τις τηγανίζουμε σε δόσεις σε καυτό ελαιόλαδο, για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, να πάρουν ομοιόμορφα χρώμα.