Συγκίνησε χθες (11/10) στο Καλλιμάρμαρο η Μαρία Καρυστιανού, η μητέρα της Μάρθης, ενός εκ των 57 θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη.

Στην αφιερωματική συναυλία, 1,5 χρόνο μετά την τραγωδία, οι συγγενείς ενώθηκαν μέσα από τον πόνο και την απουσία προσκαλώντας όλες και όλους να γίνουν η φωνή των αδικοχαμένων.

Περισσότεροι από 40.000 θεατές κατέκλεισαν το Καλλιμάρμαρο και μαζί με σπουδαίους καλλιτέχνες ύψωσαν το βλέμμα στον ουρανό, προς όσους σκοτώθηκαν, που όπως είπε η κ. Καρυστιανού, «τόσο πολύ μας λείπουν».

Λίγο πριν ξεκινήσει να τραγουδάει ο Σωκράτης Μάλαμας κάλεσε στη σκηνή τη Μαρία Καρυστιανού.

«Ποτέ ξανά»

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ που αγκαλιάσατε με τόση αγάπη αυτή την εκδήλωση. Δεν ξεχνάμε, δεν θα ξεχάσουμε ποτέ. Όλοι εμείς είμαστε πλέον ένα, νιώθουμε το ίδιο, καταλαβαίνουμε το ίδιο, επιθυμούμε το ίδιο. Έχουμε τον ίδιο στόχο, την ίδια ευχή, την ίδια επιθυμία. Και πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικό; Αφού αυτό που σκότωσε τα δικά μας παιδιά, τους δικούς μας ανθρώπους, παραμένει ελεύθερο να σκοτώνει ξανά και ξανά. Ε, λοιπόν, ποτέ ξανά!» είπε συγκινημένη.

«Σας ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας και μέχρι τους ουρανούς που είστε δίπλα μας. Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τους καλλιτέχνες και όσους εργάστηκαν με πολύ κόπο, πολλή εθελοντική εργασία και πάθος για αυτή τη σημερινή, μοναδική εκδήλωση μνήμης, αφιερωμένη στους πολυαγαπημένους μας, που μας λείπουν τόσο πολύ» πρόσθεσε η Μαρία Καρυστιανού.

«Σήμερα όλη η Ελλάδα τραγουδάει τόσο δυνατά, που σίγουρα ακουγόμαστε στους ουρανούς. Σήμερα όλη η Ελλάδα είναι μία ανοιχτή αγκαλιά για τους αδικοχαμένους μας και αυτή η αγκαλιά θα είναι πάντα ανοιχτή μέχρι τη δικαίωση» κατέληξε.