«Κύριε Υπουργέ θέλω να σας ενημερώσω για το αίτημα μιας υπαλλήλου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, η οποία ζητά να μετατεθεί επειγόντως από την Αττική όπου υπηρετεί, σε Δικαστήριο της Β. Ελλάδας. «Ποιο είναι το κατεπείγον;», ρώτησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, τον Γενικό Διευθυντή που τον ενημέρωνε.

-Η υπάλληλος έχει έντεκα (11) παιδιά, είπε ο Διευθυντής, ο σύζυγός της είναι ήδη με τα μισά στη Μακεδονία, αλλά η κανονική διαδικασία των μεταθέσεων αργεί. Μόνο για εξαιρετικά επείγοντες υπηρεσιακούς λόγους μπορείτε να υπογράψετε τέτοια μετακίνηση. Αλλιώς θα αναγκαστεί να πάρει άδεια χωρίς αποδοχές μέχρι να γίνει κανονικά η μετάθεση.

«Και πώς θα ζουν έντεκα παιδιά χωρίς το μισθό της;» είπε ο κ. Φλωρίδης. Και ζήτησε από τον Διευθυντή να ετοιμάσει άμεσα την απόφαση μετακίνησης της υπαλλήλου.

«Υπάρχει το άρθρο 21 του Συντάγματος που προστατεύει την οικογένεια ως θεμέλιο συντήρησης και προαγωγής του Έθνους και εδώ έχουμε άμεση ανάγκη εφαρμογής του ίδιου του Συντάγματος», είπε.

Η συνάντηση στο υπουργείο

Λίγες ώρες μετά την υπογραφή της απόφασης, η γραμματέας του κ. Φλωρίδη τον ενημέρωσε ότι ήρθε στο γραφείο του μια κυρία με τον αδερφό της, που ήθελαν να τον ευχαριστήσουν για κάτι που έκανε.

Ήταν η υπάλληλος με τα έντεκα παιδιά. Του έδωσε μια μικρή εικόνα της Παναγίας από κάποια Μονή του Αγ. Όρους. Ο κ. Φλωρίδης ζήτησε να βγουν μια φωτογραφία, αυστηρά για το δικό του αρχείο, γιατί ήθελε να θυμάται τη στιγμή.

Το απόγευμα ήρθε μήνυμα στον Υπουργό από έναν άλλο αδερφό της πολύτεκνης μητέρας που ζητούσε ευγενικά αν μπορούσε να στείλει και σ’ αυτούς τη φωτογραφία. Ο Υπουργός το έκανε και λίγο μετά έλαβε ένα ευχαριστήριο μήνυμα που έλεγε ότι ο αδερφός που συνόδευε την υπάλληλο στο γραφείο έχει έξι (6) παιδιά και ο ίδιος έχει επτά (7) παιδιά.

Ότι είναι συνολικά δεκατρία (13) αδέρφια και ότι ο περήφανος πατέρας τους έχει από τα δεκατρία παιδιά του, ενενήντα τέσσερα (94) εγγόνια. Και τελείωνε το μήνυμα με τη φράση ότι πρέπει να είναι η μεγαλύτερη οικογένεια στην Ελλάδα (παππούς-παιδιά-εγγόνια) από τότε που υπάρχουν στοιχεία.

Ο κ. Φλωρίδης, ευχήθηκε να ζουν ευτυχισμένοι.