Δώδεκα φορές είχε συλληφθεί ο 39χρονος Αλβανός με τα εκρηκτικά στη Σωκράτους, από αστυνομικούς διαφόρων υπηρεσιών της χώρας μας.

Αστυνομικοί ακινητοποίησαν τον 39χρονο Αλβανό και τη σύντροφό του και τους περνούν χειροπέδες στο κέντρο της Αθήνας.

Μέσα στο μισθωμένο αυτοκίνητό τους εντόπισε ειδική κρύπτη κάτω από το τιμόνι με πακέτα εκρηκτικά και πυροκροτητές. Σε άλλο χώρο του οχήματος εντοπίζουν πιστόλι τύπου τοκάρεφ.

Σημαίνει συναγερμός και μέσα σε λίγα λεπτά ολόκληρη η περιοχή αποκλείεται από αστυνομικές δυνάμεις ενώ σπεύδει και κλιμάκιο του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών.

Το ζευγάρι από την Αλβανία οδηγείται στα γραφεία της Ασφάλειας με τον 39χρονο γνώριμο των αρχών να κρατά το στόμα του ερμητικά κλειστό. Δεν είπε λέξη ούτε για το ποιος του προμήθευσε τα εκρηκτικά, ούτε για το σημείο που θα τα μετέφερε.

Νωρίς το μεσημέρι ο 39χρονος και η 33χρονη σύντροφός του οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα ο οποίος τους άσκησε ποινική δίωξη για το κακούργημα της κατοχής και προμήθειας εκρηκτικών υλών από την οποία μπορούσε να προκληθεί κίνδυνος για άνθρωπο κατά συναυτουργία και το πλημμέλημα της παράνομης οπλοφορίας.

Για πού προορίζονταν τα εκρηκτικά;

Ο 39χρονος είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για υποθέσεις ναρκωτικών το 2008, αλλά αποφυλακίστηκε το 2015 από τον Κορυδαλλό. Είχε απασχολήσει επανειλημμένως την αστυνομία για διάφορα αδικήματα.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, πιθανότατα είναι μέλος ομάδας εκβιαστών και τα εκρηκτικά προορίζονταν για την κατασκευή βόμβας, η οποία θα τοποθετείτο σε κάποιο αυτοκίνητο ή κατάστημα.

Επίσης, ερευνάται το ενδεχόμενο κάποιοι από αυτούς να ήταν μεταφορείς όπλων και εκρηκτικών προς τους πελάτες τους.

Ο 39χρονος και η 33χρονη πήραν προθεσμία για να απολογηθούν στον ανακριτή.