Η Θεοδώρα Τζάκρη διαπιστεύτηκε εκ των υστέρων κι έλαβε τον λόγο στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να αμφισβητήσει την εγκυρότητα των διαδικασιών. Υποστήριξε μάλιστα πως πρόκειται για μια «νέα πρόταση μομφής» απέναντι στην υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Τζάκρη ανέφερε πως «αυτό όμως που κάνετε σήμερα εδώ -χωρίς απαρτία γιατί αν είχατε απαρτία θα δεχόσασταν λήψη παρουσιών επί του ονομαστικού καταλόγου- είναι επί της ουσίας μια νέα πρόταση μομφής, αυτή την φορά κατά της έγκαιρα και έγκυρα κατατεθειμένης υποψηφιότητας Κασσελάκη.

Που για να μην βρείτε και κανένα πρόσχημα να τον αποκλείσετε και για αυτό σας καταθέτω σήμερα σε hard copy και τις 87 υπογραφές που υπήρχαν βέβαια και πριν από μία εβδομάδα, αλλά δεν περίμενα ποτέ να αμφισβητηθούν κι αυτές από συντρόφους. Ελπίζω να μην τις δούμε κι αυτές στα μανταλάκια.

«Όταν λεηλατήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης ήταν απλά μια Τρίτη»

«Όταν λεηλατήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης ήταν απλά μια Τρίτη» υποστήριξε επίσης για τη διαρροή στοιχείων του πόθεν έσχες πριν από των υπόλοιπων υποψηφίων.

Συμπλήρωσε όσον αφορά τις διαμαρτυρίες των μελών «που είναι τάχα κατευθυνόμενες, ότι όποιος μαζεύει χίλιους σε ταβέρνα όπου πληρώνει κανείς, θα μάζευε πολύ περισσότερους, αν ήθελε, στην πλατεία Καραϊσκάκη και μάλιστα δωρεάν».

Παράλληλα η βουλεύτρια Πέλλας εξαπέλυσε τα βέλη της στον πρόεδρο της ΚΟ, Νίκο Παππά.

«Αν εγώ δεν μπορώ να παραμείνω πρόεδρος της ΚΟ επειδή στηρίζω τον Στέφανο Κασσελάκη, αλήθεια μπορεί να παραμείνει επικεφαλής της ΚΟ ο χαμογελαστός Νίκος που ψήφισε χθες στην ΠΓ την σύγκληση της σημερινής ΚΕ με θέμα τον αποκλεισμό της υποψηφιότητας νομίμως εκλεγέντος προέδρου;» διερωτήθη σχετικώς η κ. Τζάκρη.

«Πάντως να είστε βέβαιοι ότι όλοι μας βλέπουν και όλοι καταλαβαίνουν. Καταλαβαίνουν και την αντιφατικότητα να απέχει τάχα ο Πολάκης αλλά να παρευρίσκεται και να δίνει την καθοριστική απαρτία ο Σμπώκος κι άλλοι δέκα, που δεν αναφέρω τα ονόματα τους, παρά μόνο του Βασίλη που είναι φίλος μου και φαντάζομαι ότι μου το επιτρέπει» σχολίασε για την απόφαση του Παύλου Πολάκη να μην συμμετάσχει στη συνεδρίαση.

Από το περιβάλλον Κασσελάκη έγινε γνωστό πως «η Θεοδώρα Τζάκρη πριν την ομιλία της παρέδωσε στη Γραμματέα του κόμματος Ρανια Σβιγγου εξουσιοδότηση από τον Στέφανο Κασσελάκη για την κατάθεση της υποψηφιότητας του αλλά και χειρόγραφα τις 87 υπογραφές».