Μέσω δημοσίευσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήλθε η πρώτη αντίδραση του Στέφανου Κασσελάκη, μετά την απόφαση της Κεντρική Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ να «κόψει» την υποψηφιότητά του για την Προεδρία του κόμματος.

Στην εν λόγω ανάρτηση ο κ. Κασσελάκης δημοσίευσε μια φωτογραφία του όπου γράφει «Η φωνή μας είναι το συνέδριο», δηλώνοντας με αυτο τον τρόπο ότι δεν υποχωρεί και θα αναμένει τις τελικές αποφάσεις που θα λάβει το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 8 – 10 Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από την πολύωρη συνεδρίαση του Σαββάτου (12/10), η έκτακτη Κεντρική Επιτροπή ενέκρινε την πρόταση για ονομαστικό αποκλεισμό του πρώην προέδρου από την εκλογική διαδικασία και αποπειράται, με κάθε τρόπο, να τον αφήσει εκτός κούρσας.

Την εισήγηση αυτή είχαν στηρίξει στις τοποθετήσεις του αρκετά πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, εστιάζοντας κυρίως στο γεγονός πως ο 36χρονος πολιτικός δείχνει διαρκή ασέβεια στα όργανα και αντικομματική συμπεριφορά.

Όπως ειπώθηκε από κομματικές πηγές, το ανώτερο καθοδηγητικό όργανο ενέκρινε με διευρυμένη πλειοψηφία την πρόταση για ονομαστική αναφορά αποκλεισμού του Στέφανου Κασσελάκη. Ελάχιστα ήταν τα μέλη (12 ή 13) που μειοψήφησαν σε αυτήν την τροπολογία, προτιμώντας να μην συμπεριληφθεί το όνομα του πρώην προέδρου σε αυτό .

Το μπλοκ Πολάκη (έξι μέλη) απείχε συνολικά της διαδικασίας και θα εξηγήσει και θα δικαιολογεί τους λόγους με κείμενο που θα υπογράφεται από όλα τα μέλη του. Αυτό το κείμενο θα βασίζεται στα όσα είπε ο Μάρκος Χατζησάββας.